ОСТАННІ НОВИНИ

Френсіс Фукуяма: «Світ зараз відволікся від України, але ви не самі»

|

Професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма про надії українського суспільства та російську агресію:

фукуяма

«Україна – це держава, яка має величезні виклики з розбудовою країни та створенням сучасних державних інституцій. Але у вас є молоде покоління, громадянське суспільство та вільна преса. Насправді є багато компонентів для речей, які вам необхідні, аби провести серйозну політичну реформу. Вона потребує їх, плюс правильне керівництво. Я б не приїхав сюди, якби тут було все безнадійно…

США та Європа зараз відволіклись. Україна не є пріоритетом їхнього порядку денного. В Америці триває виборча кампанія, Європейський Союз з головою поринув у кризу біженців. На жаль, останнім часом не було достатнього зосередження на цій частині світу. Але ви не самі. Санкції ще в силі. Люди у світі стежать за вами.

Це конфлікт цінностей (на сході-ред.) у тому сенсі, що Путін не хоче бачити, як постають справжні демократії на колишніх радянських теренах. Але це також справа старої доброї агресії.

Путін перевернув усі націоналізми у Росії задля підтримки своєї зовнішньої політики. І це не те, щоб ці цінності якось спрямовували зовнішню політику. Остання хоче ці цінності тільки для того, аби вони виправдовували те, що вже було зроблено».

Джерело: ВВС.Україна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *