ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці сіл вийдуть на пікет через Грибовицьке сміттєзвалище. Садового кличуть на очну ставку

|

Через ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі завтра мешканці довколишніх сіл влаштують акцію непокори. Про це сьогодні на прес-конференції у Львові заявили мешканці села Малехів, передає Львівський портал.

1

Як своєю чергою розповів депутат Малехівської сільської ради Руслан Дорош, нещодавно влада Львова звернулася до них із проханням виділити близько 6 га землі під стабілізацію сміттєзвалища сміттєвими тюками.

«Депутати сільської ради та громада не сприймають проекту стабілізації полігону новим сміттям. Можна землею чи глиною…», – каже депутат.

Руслан Дорош додав: мешканці бояться, що на виділеній земельній ділянці виросте новий смітник.

«Позиція громади – ніякого нового сміття на сміттєзвалищі. Позиція влади – земля дорога і її нема де брати, але це неправда. Так, сільський голова Малехова надав земельну ділянку площею 7 га поруч із сміттєзвалищем, тобто звідти і можна брати землю, а це орієнтовно 300 тис. м куб. А пан Садовий хоче засипати сміття сміттям, хоча досить близько  є безкоштовна земля. Беріть і засипайте!», – зазначив мешканець села Малехів Тарас Сиротинський.

Також він розповів, що на цій ще не виділеній території вже ведуться якісь роботи.

«Такій владі вірити не можна. Так, уже відбуваються якісь роботи на землі, яка належить сільській громаді Малехова. Я звертався до нашого голови, але він не володіє інформацією і взагалі не знає, що там відбувається», – каже Тарас Сиротинський.

Своєю чергою мешканка села Малехів Галина Денько додала, що із сміттєзвалища на вулицю Щурата вже почали облаштовувати дорогу: «Ведуться незаконні роботи, рубають ліс та вже роблять дорогу на Щурата».

Відтак вона звернулася до львів’ян: «Якщо ви обрали такого мера, то просимо впливати».

І додала, що завтра мешканці трьох довколишніх сіл влаштують акцію непокори. «Вимагаємо, щоби прийшов мер і пояснив, що відбувається…», –наголосила Галина Денько.

Фото: Гал-інфо

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *