Львів може залишитися без грошей на сміттєпереробний завод

|

Львів має невеликі шанси отримати кредит від Європейського інвестиційного банку на рекультивацію полігону та сміттєпереробний завод. Про це на прес-конференції повідомила керівник юридичного відділу МБО «Екологія-Право-Людина» Ольга Мелень-Забрамна, передає Львівський портал.

сміття

Так, вона розповіла, що організація  ще 22 липня надіслала запити до міської ради і Мінрегіонбуду щодо участі Львова в проекті ЄІБ.

«Але ми отримали відповідь лише від міністерства. Зокрема, нам надали анкету, яку подавала Львівська міська рада для участі в конкурсі на отримання кредиту від ЄІБ в рамках «Програми розвитку муніципальної структури», – розповіла вона.

«Очільник нашого міста каже про те, що гроші вже майже у наших руках, що домовленість вже майже є, і от-от Львову дадуть мільйони євро… Аналізуючи цю анкету, яку подала Львівська міська рада до Мінрегіонбуду, можна сказати, що Львів має невеликі шанси», – резюмувала Ольга Мелень-Забрамна.

Водночас вона пояснила: «Сама анкета на отримання кредиту написана і складена досить непрофесійно, там є багато недостовірної інформації. Скидається на те, що місто не дуже уявляє який завод, – сміттєпереробний чи сміттєсортувальний, – вони будуть будувати, нема чіткого бачення, ніяких конкретних проектних пропозицій».

Також Ольга Мелень-Забрамна додала, що у анкеті є багато неправдивої інформації. «Зокрема, вказується про пересипання сміття землею, як це вимагається, але є інформація, що пересипка не відбувається і сміття просто складується, через що на полігоні часто стаються займання. Також там зазначали про встановлену на сміттєзвалищі систему відеоспостереження, але її також нема. Анкету ось так прикрасили, щоби сміттєзвалище не виглядало так жалюгідно як є».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *