ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко - Росії: «Товарищ москаль, на Украину шуток не скаль»

|

За час зброїної агресії Росії загинули 2504 українських військових. Про це заявив президент Петро Порошенко у ході виступу на Майдані з нагоди Дня Незалежності, пише УП.

15db9d025de97c96e8ace0c699050fdf_1472030397_extra_large_1472031367

«Ворогу України не вдалося реалізувати жодної стратегічної задачі та поставити Україну на коліна.  За це свої життя віддали 2504 українських воїнів», – зазначив Порошенко.

За словами президента, на фронт через військомати пройшли майже 300 тис. осіб.

«Якби ми рухалися за інерцією минулого року, зараз мала б завершуватис 9 черга мобілізації, але ми не починали і 7-ї. Пріоритет – формування професійної армії. Щомісяця до лав ЗСУ вливаються до 6 тис. військовослужбовців. До кінця року ми очікуємо більше 20 тис. контрактників. Наразі 75% армії  – контрактники», – зазначив президент.

При цьому триває формування військового резерву, який складає понад 80 тис. воїнів.

Порошенко також зазначив, що Україні ще знадобляться «роки і десятки мільярдів гривень, щоб спати спокійно».

Говорячи про військовий парад, Порошенко зауважив, що це – «реальний прогрес зміцнення обороноздатності держави».

«Наша армія дійсно народна. Це ви, українці, купили чи відновили для армії танки, БМП, бронетранспортери, зенітні комплекси і реактивні системи залпового вогню. Це волонтери першими прийшли на допомогу армії», – заявив призеднт.

«Наші міжнародні партнери зможуть побачити, що Україна здатна сама себе захищати, але потребує подальшої підтримки. Адже наш ворог – країна, військовий бюджет  якої в десятки разів перевищує український. Але українці серйозно готові і далі боротися за свою незалежність. Головной наш гарант – це ЗСУ. І це куди серйозніше за Будапештський меморандум», – додав він.

«Агресору краще згадати пораду російського поета Володимира Маяковського: “Товарищ москаль, на Украину шуток не скаль», – зазначив Порошенко.

«З юності ми  вступаємо у час зрілості. Угода з ЄС вже працює і поступово компенсує колосальні втрати, які завдали війна та економічна агресія Росії. Москва намагаєтьс душити нас закриттям свого ринку і блокуванням транзиту в інші країни … На фоні зовнішніх шоків вдалося забезпечити макроекономічну стабілізацію та відновлення економічного зростання», – додав глава держави.

Також Порошенко висловив подяку міжнародним партнерам за фінансову підтримку, поставки нелетального озброєння і гуманітарної допомоги, а також «за санкції проти агрессора».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *