ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко хоче контруктивного діалогу з Польщею стосовно Волинської трагедії

|

Президент України Петро Порошенко та Президент Республіки Польща Анджей Дуда наголосили, що діалог між країнами щодо історичних питань буде продовжено. Про це Львівському порталу повідомили в Адміністрації Президента України.

Порошенко

«Ні в якому разі цей діалог не має працювати на користь третьої країни. Від будь-яких ускладнень стосунків не виграють ні поляки, ні українці», – підкреслив Глава Української держави під час спільної з лідером Польщі заяви для ЗМІ.

На думку Президента України, політики мають сказати своє слово щодо того, що «ми пробачаємо і просимо пробачення».

Петро Порошенко підкреслив, що історичними питаннями мають займатися історики, і необхідно знайти концепцію, яка влаштує обидві країни.

«Маємо шанувати нашу історію і робити кроки, які лише сприяють покращенню відносин між нашими державами. Українсько-польський діалог має надалі ґрунтуватися на формулі поєднання та порозуміння наших народів», – зазначив Глава Української держави.

Президент України висловив сподівання, що порозуміння буде знайдено найближчим часом та ще раз наголосив: «Українська сторона готова до відвертого та конструктивного діалогу з питань трагічних сторінок нашої спільної історії».

У свою чергу, Анджей Дуда зазначив, що спільними зусиллями Україна та Польща будуть намагатися зробити діалог щодо історичних питань більш продуктивним.

«Можете сподіватись наших узгоджених дій в цьому питанні. І вже в грудні, думаю, ми будемо в змозі говорити про конкретні речі», – підкреслив Президент Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *