ОСТАННІ НОВИНИ

Польща розширить економічну співпрацю з Україною

|

Президент Польщі Анджей Дуда приїхав до України, щоб привітати українців з Днем Незалежності та провести зустріч з Петром Порошенком. Про це повідомили в Адміністріції Президента України, преедає Львівський портал.

дуда і порошенко

Глава Української держав повідомив, що під час переговорів  обговорювалось питання розширення економічної співпраці України та Польщі та використання всіх можливостей, які надає підписана Україною Угода про асоціацію з Євросоюзом і всеохоплююча зона вільної торгівлі, яка вступила в силу з 1 січня 2016 року.

Президент зауважив, що українські підприємства в повній мірі сьогодні намагаються використати ці можливості для того, щоб компенсувати економічне ембарго, яке, разом з військовими операціями, Росія застосувала по відношенню до України, обмежуючи і забороняючи доступ українській продукції на свої ринки, та навіть забороняючи їх транзит.

«Наша співпраця та участь польських інвесторів в процесі приватизації в Україні, яка запущена українським урядом, також для нас дуже важлива», – сказав Петро Порошенко.

Глава Української держави окремо наголосив на обговоренні подальших кроків щодо підтримки українського прагнення в отриманні найближчими тижнями безвізового режиму для українських громадян.

«Ми отримали позицію повної підтримки цього прагнення. І як уже 25 років – Польща є адвокатом  євроінтеграційних прагнень українців,  так само зараз ми погодили чітку співпрацю щодо безвізового режиму», – повідомив Президент.

В свою чергу, Президент Польщі Анджей Дуда наголосив, що запрошення на святкування 25-ї річниці Незалежності України є свідченням того, що Польща протягом 25 років була партнером України. Він нагадав, що Польща стояла поруч з Україною в усі важкі моменті її історії. «Ми також разом в цей надзвичайно важкий для України час, коли триває важкий конфлікт на Сході Української держави та окупація Криму», – сказав Анджей Дуда.

Президент Польщі повідомив, що запросив Президента України здійснити візит до Варшави вже в цьому році.

Фото: president.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *