ОСТАННІ НОВИНИ

Наше завдання – знову підняти український прапор на окупованому Донбасі і в Криму, - Порошенко

|

Наше завдання – знову підняти український прапор над Донецьком, Луганськом, Сімферополем та Севастополем. Про це заявив президент України Петро Порошенко, передає Львівський портал з посиланням на прес-службу глави держави.

Порошенко

У церемонії взяли участь дружина Глави держави Марина Порошенко, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, члени уряду, народні депутати, військовослужбовці.

Глава держави наголосив, що у повазі до національних символів виявляються громадянська свідомість, вміння і готовність об’єднати сили і подолати виклики і загрози, що випали на нашу долю.

«Надзвичайно складне завдання для нас – зробити так, щоб наш прапор знову з’явився над Донецьком та Луганськом, над Сімферополем та Севастополем», – сказав Петро Порошенко.

Президент нагадав, як мешканка окупованого Луганська, яку ми по відео знаємо як Ганну Іванівну, у день народження Тараса Шевченка, попри реальну загрозу своєму життю, прийшла до пам’ятника поету з синьо-жовтим прапором, а патріоти України 18 березня цього року розгорнули український прапор на узбережжі Криму.

«Згадаю й мужній вчинок українського воїна, хоча і не можу назвати імені, бо він розвідник. Завдяки йому на початку липня наш стяг замайорів над окупованим об’єктом біля Мар’їнки, під обстрілами окупантів. Раніше бійцями Сил спеціальних операцій Збройних сил України був піднятий наш прапор над селищем Зайцеве на околиці Горлівки», – зазначив Глава держави.

«Це все кроки до повернення нашого українського прапора на Донбас. Це кроки до повернення прапора в Крим», – підкреслив Президент та назвав символічним те, що Олег Верняєв, донеччанин родом, своїм олімпійським золотом прославляє Україну, наш прапор і наш гімн у далекому Ріо-де-Жанейро.

Президент також нагадав про мужній вчинок Героя України Володимира Рибака, який сколихнув мільйони українських сердець. Він зробив надзвичайно важливу справу – він віддав своє життя захищаючи прапор України в рідній Горлівці.

Учасники заходу вшанували пам’ять Героя України Володимира Рибака й усіх загиблих за незалежність України хвилиною мовчання.

В свою чергу, донька Володимира Рибака Марія сказала, що поки живі символи держави – герб, гімн і прапор – безперечно живе держава. «Наш синьо-жовтий стяг – це знак незламного духу нашого народу у боротьбі  за свободу та відстоювання своєї незалежності. Де майорить український прапор, там є Україна. Так вважаю я, і так вважав мій батько Володимир Рибак», – сказала донька Героя України.

Марія Рибак зазначила, що її батько віддав своє життя за право бути вільним українцем, жити у демократичній, суверенній, європейській державі, і він був справжнім громадянином своєї країни.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *