ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відшкодовано три мільйони сільськогосподарських втрат

|

На Львівщині відшкодували майже 3 млн за втрати сільсько- та лісогосподарського виробництва. Про це Львівському порталу повідомили у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру.

З початку року до бюджетів Львівщини надійшло 2,94 млн грн в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. Кошти використають на проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, інвентаризацію та охорону земель.

Сумарно на спеціальних рахунках місцевих рад знаходиться 22,7 млн гривень. З них, на рахунку обласної ради – 2,5 млн грн, міст обласного значення – 1 млн грн, районних рад – 2,3 млн грн, сільських, селищних і міських рад – 16,8 млн гривень.

У 2016 році на проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів використали 200 тис. гривень. Ще 180 тис. грн спрямували на впровадження заходів з охорони земель. Також здійснювалися роботи з інвентаризації земель.

Довідково:

Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільсько- та лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі не допускається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *