ОСТАННІ НОВИНИ

ГПУ повідомила про підозру міністру оборони Росії та ще 17 посадовцям

|

Генеральна прокуратура повідомила про підозру 18 чиновникам Росії в причетності до зазаіхання на територіальну цілісність України. Про це на брифінгу повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передають Українські Новини.

гпу

“8 серпня 2016 року Генеральна прокуратура повідомила про підозру в скоєнні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України … 18 особам з числа представників влади та керівництва Збройних сил Російської Федерації”, – сказав він.

Зокрема, Генпрокуратура повідомила про підозру раднику Президента Росії, колишньому уповноваженому представнику Президента Росії в так званому “Кримському федеральному окрузі”, міністру оборони Росії, двом його заступникам, а також 10 генералам з числа вищого командного складу Збройних сил Росії.

Луценко не уточнив прізвища зазначених чиновників.

Досудовим слідством встановлено, що вказані особи з лютого 2014 року віддавали злочинні накази, спрямовані на зміну території України.

Їх дії призвели до загибелі не менше 2 263 і поранення не менше 8 394 військовослужбовців Збройних сил та інших військових формувань України, а також до знищення військової техніки на загальну суму понад 1,3 трильйона гривень.

Письмові повідомлення про підозри були відправлені кур’єрською службою доставки і електронною поштою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *