ОСТАННІ НОВИНИ

Вибух на весіллі у Туреччині: щонайменше 30 загиблих і 94 поранених

|

Щонайменше 30 людей загинули і 94 отримали поранення внаслідок вибуху під час святкування весілля у південній турецькій провінції Газіантеп увечері в суботу. Про це повідомляє УП з посиланням на видання Daily Sabah.

130

Вибух стався у населеному здебільшого курдами районі міста. Місцеві ЗМІ повідомляють, що весілля святкувалося у родині зі східної Туреччини. Всього на момент вибуху в районі, де він стався, перебувало від 300 до 500 осіб.

Провінція Газіантеп межує з провінцією Алеппо у Сирії, де протягом останніх кількох тижнів тривають інтенсивні сутички між силами коаліції під проводом США і бойовиками «Ісламської держави».

Слід зазначити, що саме «Ісламську державу» влада Туреччини і звинувачує у теракті на весіллі.

Депутат правлячої Партії справедливості і розвитку Саміль Таяр заявив, що атаку вчинила «Ісламська держава», а у заяві Народної демократичної партії йдеться, що метою терористів були члени саме цієї партії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган засудив теракт і заявив, що його, швидше за все, скоїли терористи ІДІЛ. Він також підкреслив, що немає різниці, ким скоєні теракти: ІДІЛ, Робітничою партією Курдистану чи FETÖ (організація «Паралельна держава» проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують в організації спроби перевороту 15 липня).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *