ОСТАННІ НОВИНИ

Садового звинуватили у «прикриванні» корупційної діяльності комунальних підприємств

|

ЛКП «Львівтеплоенерго» уклало договори з компаніями на майже три мільйони з поспіхом і без тендерів , щоб встигнути до обов’язкового запровадження системи «ProZorro». Міський голова Львова не побачив у цих діях натяку на корупцію. Про це повідомляють активісти руху «Під контролем».

1 Садовий приховує бюджет

Так, 3 січня 2016 року Львівська міська рада ухвалила рішення № 13 «Про здійснення електронних закупівель у м. Львові», згідно з яким усі структури міста мали перейти на систему допорогових торгів “ProZorro” в межах від 50 – 199 999 тис. грн на товари та послуги. Напередодні керівництво ЛМКП «Львівтеплоенерго» укладало із приватними компаніями 27 договорів на загальну суму майже 3 млн грн. без проведення тендерних процедур.

1

Втім активістів організації здивував поспіх, з яким підприємство намагалося освоїти 3 млн. комунальних гривень. Тому вони  наполягають на тому, що директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж все ж таки порушив законодавство в сфері державних закупівель, свідомо організувавши укладення договорів у період святкових та вихідних днів напередодні запровадження системи «ProZorro».

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що укладені комунальним підприємством «Львівтеплоенерго» в період різдвяних свят договори на суму в майже 3 мільйони гривень не містять ознак корупції. Про це він написав у відповіді на інформаційний запит активістів Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем».

запит

Активісти вважають, що така оцінка мером ситуації з «Львівтеплоенерго» свідчить про його толерантність до корупційних ризиків у сфері закупівель.

Також представники руху звертають увагу громадськості та правоохоронних органів на те, що після запровадження системи «ProZorro» у Львові  комунальне підприємство «Львівтеплоенерго» не уклало жодного договору з використанням системи аж до травня 2016 року.

З 1 серпня 2016 року система електронних торгів “Prozorro” стала обов’язковою для всіх місцевих органів влади, комунальних підприємств та інших організацій, які використовують кошти платників податків.

Джерело: Громадське.Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *