ОСТАННІ НОВИНИ

Невтішні новини зі зони АТО: двоє загиблих, восьмеро поранених

|

За минулу добу двоє українських військовослужбовців загинули і восьмеро отримали поранення. Усі втрати понесені внаслідок обстрілів на Донецькому напрямку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

1

В районі проведення антитерористичної операції обстановка залишається напруженою. Загальна кількість обстрілів за минулу добу зменшилася у порівнянні з 17 серпня, проте ворог активно застосовує важку зброю і бронетехніку. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Бойовики, що підтримуються Російською Федерацією, відкрили вогонь зі 120-мм мінометів біля Золотого та 122-мм артилерійських систем в районах Новозванівки та Калинового. Після ранкового затишшя, ворог поновив обстріли з гранатометів та стрілецької зброї з 15:45 до опівночі поблизу Попасної і Новоолександрівки. Внаслідок ворожих обстрілів Станиці Луганської було пошкоджено будівлю місцевої школи.

Донецький напрямок

Пройшла одна з найзапекліших ночей на Світлодарській дузі. Бойовики, що розташовані у селі Калинівка та у Горлівці, випустили 136 артилерійських снарядів по позиціям українських військ біля Луганського та Семигір’я. Бойовики також активно застосовували міномети калібром 82 та 120 міліметрів. Найбільше стріляли на північних і західних околицях Горлівки.

Усього на Донецькому напрямку окупанти випустили 130 мінометних мін. Також на цих ділянках активно застосовувались бойові машини піхоти, а біля Троїцького зафіксований ворожий обстріл з танку. Крім того поблизу Авдіївки традиційно напружено – бойовики застосували міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. Одна з мін потрапила в частину Свято—Михайлівського храму, розташованого у центральному районі міста. Внаслідок влучення – у храмі посічені дзвони.

Маріупольський напрямок

Вночі з 17 на 18 серпня відбулося бойове зіткнення поблизу села Богданівка. ЗСУ відкрили вогонь у відповідь та змусили бойовиків відступити. Збройні провокації проходили по всій ділянці майже цілодобово окрім коротких періодів затишшя. Найгарячіше було в районі села Мирне, де бойовики здійснили артилерійський обстріл. Бойовики випустили 74 міни поблизу Мар’їнки. Ще 6 мін незаконні збройні формування випустили біля Павлополя. Додатково в кожній «гарячій точці» бойовики здійснювали збройні провокації за допомогою гранатометів та стрілецької зброї, а біля Толоківки окупанти відкрили вогонь з БТР.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *