ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться естафета в рамках велопробігу «Велика країна на великах!»

|

Із 6 серпня в Україні стартувала соціальна ініціатива – велопробіг «Велика країна на великах!». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

велосипед

Велопробіг ставить за мету привернути увагу суспільства, особливо бізнес-сектора, і закликає інші компанії робити свій внесок та підтримувати велосипедистів в усіх містах України. Щосуботи у шести містах України відбуватимуться велопробіги у форматі естафет. Зокрема, 6.08 – у Полтаві, 13.08 – у Дніпрі, 20.08 – у Одесі, 27.08 – у Львові, 3.09 – у Харкові, 10.09 – у Києві.

Як зазначають організатори, «з кожним роком велосипеди в Україні, як і в усіх європейських країнах, стають дедалі популярним та актуальним видом транспорту. Сьогодні це не просто спорт чи дозвілля – для тисяч людей це найбільш зручний спосіб дістатись місця призначення, чи-то навчальний заклад, офіс, магазин чи пікнік за містом.

Разом з тим, все більш очевидною стає проблема відсутності відповідної якісної велоінфраструктури. Кожен день велосипедисти України стикаються з практично повною відсутністю велодоріжок,  нестачею велопарковок в громадських місцях, а також з низьким рівнем велокультури загалом.

За останні кілька років суспільна свідомість вийшла на новий рівень. Ми, нарешті, зрозуміли, що настав час брати ситуацію в свої руки, адже велоспорт – це здоров’я та комфорт нації.

Поєднуючи всі регіони країни, від міста до міста, від одних учасників до інших, переходитиме прапор-естафета. Ми запрошуємо усіх, кому не байдужі проблеми велосипедного руху, приїхати і приєднатися до велопробігу в своєму місті!»

«Чудова можливість об’єднати велосипедистів з усієї України, море вражень,  обмін досвідом та багато різних можливостей відкривається для учасників цього заходу, тому місто Львів радо підтримує дану ініціативу», – зазначив Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *