ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині планують створити 81 об’єднану територіальну громаду

|

Львівська область завершила доопрацювання перспективного плану об’єднання територіальних громад. Планом передбачається створення 81 громади. Про це повідомив радник голови ОДА з питань децентралізації Віталій Корецький, передає прес-служба ЛОДА.

85

Доопрацьований проект перспективного плану невдовзі буде подано на розгляд депутатських комісій та подальше затвердження Львівською обласною радою.

За словами Віталія Корецького, основною метою доопрацювання перспективного плану було не допустити створення дрібних і фінансово неспроможних громад.

«Проектом передбачено створення 39-ти міських, 20-ти селищних та 22-ох сільських громад. Так, 70% громад об’єднають 6 і більше органів місцевого самоврядування, що дозволяє уникнути подрібненості. Це, безумовно, позитивно відіб’ється на інфраструктурі, а також на кадровій та фінансовій спроможності ОТГ», – зазначив Віталій Корецький.

Також за словами Віталія Корецького, станом на 17 серпня на Львівщині є 25 ініціювань зі створення ОТГ.

Нагадаємо, що станом на сьогодні на Львівщині створено 15 громад, які мають прямі бюджетні відносини з Міністерством фінансів. Ще одна, Ходорівська громада, в якій вибори провели у березні, почне працювати з 1 січня 2017 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *