ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-керівників львівського сміттєзвалища миттєво звільнили з СІЗО через страх, що дует розкриє роти?

|

«Перебування колишніх керманичів львівської сміттярки за ґратами стало б наочним уроком для інших чиновників, які свято переконані, що їх, «в разі чого», прикриє «сонцесяйний господар», – про це у газеті «Ратуша» в  статті під назвою «Грибовицький монстр: пожирання «крайніх» пише головний редактор Микола Савельєв, передає Львівський портал.

сміття

«16 серпня Галицький районний суд Львова під головуванням судді Олега Юрківа визначив міру запобіжного заходу для екс-директора ЛКП «Збиранка» — 72-річного Богдана Горбаля. Суд постановив узяти під варту підозрюваного, в якого серцева недостатність, терміном на два місяці, з можливістю сплати застави розміром 110 тис. 240 грн. І обрав міру запобіжного заходу ще одному підозрюваному — колишньому заступникові директора ЛКП «Збиранка» Борисові Плашенку — на два місяці, з такою самою заставою. Клопотання про взяття під варту третього посадовця ЛКП «Збиранка» — безпосереднього начальника полігону ТПВ Олександра Куприча, підозрюваного у трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, буде розглянуто після того, як його випишуть із лікарні, де він тепер перебуває. Також, за даними прокуратури, Богдан Горбаль спричинив своїми діями фінансову шкоду в розмірі 731,757 тис. грн.

Оскільки заставу вже сплачено, то підозрюваних звільнено з СІЗО, де вони перебували не тільки на догоду «піплу», а й тому, що свого часу не змогли сказати очільникам системи розкрадання тверде «ні». Тобто людина, яка віддавала вказівки цим двом посадовцям, побоялася, що в ув’язненні дует розкриє роти, і тому сума для сплати васалам знайшлася миттєво.

А якщо б ТОЙ, ЧИЄ ІМ’Я НАЗВАТИ НЕ МОЖНА, вирішив, що доказів реальних нема, то колишнім керманичам сміттярки довелося б поскніти за ґратами, де вони, не дай Боже, переосмислили б певні речі, розкаялись би, розказали правду, і тоді суспільство оніміло б від власної сліпоти і очевидності всього кримінально-злочинного ланцюжка причинно-наслідкових зв’язків. Їхнє перебування там також стало б наочним уроком для інших чиновників, які свято переконані, що їх, «в разі чого», прикриє «сонцесяйний господар», – пише автор.

Як повідомляв Львівський портал, троє посадовців ЛКП «Збиранка» підозрюються у злочинних порушеннях, які призвели до обвалу відходів на Грибовицькому сміттєзвалищі.  Під варту на два місяці взяли колишнього директора ЛКП «Збиранка» Богдана Горбаля та його заступника Бориса Плашенка. Водночас, у той же день їх звільнили під заставу у 110 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *