ОСТАННІ НОВИНИ

В Олеському замку відбудеться смачний медовий фест

|

Цієї неділі, 21 серпня, на території музею заповідника “Олеський замок” відбудеться солодкий фестиваль “Надбужанські медобори”. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

мед

Гостям обіцяють смачні “медові” дегустації, цікаві майстер-класи та концертну програму. Фестивал розпочнеться о 15:00 год.

Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

“У фестивалі візьмуть участь пасічники Буського та сусідніх районів, а також гості з Польщі та Волині. Окрім можливості почастуватись медом, працюватиме й мистецький майданчик з концертною програмою найпотужніших колективів Львівщини, – розповідає директор департаменту Христина Береговська. – А на виставці-продажі гості свята зможуть придбати різноманітні продукти бджільництва: мед, пилок, прополіс, а бджолярі – реманент для своєї пасіки”.

Багатим фестиваль буде й на різноманітні майстер-класи з витинанки, бісероплетіння, гончарства, писанкарства, які відбудуться у “Містечку майстрів”. Не залишать байдужими гостей й пізнавальні атракції: вікторини, загадки, виставки старожитніх речей, пов’язаних з бджолярством.

За словами Христини Береговської, родзинкою будуть анімаційні бджілки (учасники хореографічного колективу “Плеяда” Красненського народного дому) а також “хенд-мейдівські” запрошення. Для учасників фестивалю та переможців вікторин також передбачені різноманітні “медові” подарунки.

Крім цього, організатори запрошують на смачні дегустації страв та напоїв із меду: млинців, медівників, медового квасу. Звісно, що для усіх бажаючих будуть доступні й екскурсії територією та залами Олеського замку.

Серед організаторів фестивалю – Буська райдержадміністрація та районна рада, а також місцеві пасічники.

Довідка:

Бджільництво має надзвичайно важливе значення у нашому житті. Із пасік людина одержує цінні продукти, рівнозначних замінників яким немає. Це, зокрема, мед, віск, квітковий пилок, прополіс, маточне молочко, бджолина отрута. Ці продукти мають високі лікувальні властивості, а також великий склад вітамінів та амінокислот.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *