ОСТАННІ НОВИНИ

«Україна понад усе»: до Дня Незалежності на Львівщині пройде колоритне свято

|

У  неділю, 21 серпня, з нагоди відзначення 25-ї річниці проголошення незалежності України у філії Львівського музею історії релігії “Староскварявський іконостас XVI–XVIII століть”, що на Жовківщині, відбудеться свято “Україна понад усе”. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

1

Урочисте дійство розпочнеться о 14 годині спільним молебнем. Опісля присутні зможуть  переглянути мандрівну  виставку українського народного одягу “Я маю в серці те, що не вмирає… Евакуйована колекція”. Цікаво, що роботи  народної майстрині, етнографа із Луганщини Єлизавети Главацької, представлені на виставці, викупив і вивіз із зони АТО боєць батальйону “Айдар” Павлюченко.

Для гостей свята також проведуть концерт духовного співу “Достойно безсмертія слави” та презентують виставку “І вишите  моє життя на ньому…”. Окрім вишивок, виконаних у другій половині ХХ століття, відвідувачі зможуть побачити й старовинні предмети українського народного побуту.

Крім того, член Спілки художників України Олександр Рось проведе для усіх охочих майстер-клас із гончарства та розповість про мистецтво кераміки. Насамкінець гостей свята пригощатимуть традиційним кулішем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *