ОСТАННІ НОВИНИ

На Західній Україні найгірше склали ЗНО з української мови

|

Найгірше ЗНО із української мови і літератури склали у Закарпатській, Чернівецькій та Рівненській областях. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Український центр оцінювання якості освіти.

ЗНО

Найбільший відсоток учасників, які не склали зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури та історії України, зафіксовано в Закарпатській (27,3%, 29,2% відповідно), Чернівецькій (20,9%, 29,1%) та Рівненській (14,9%, 18,3%) областях.

Кращі результати зовнішнього незалежного оцінювання з усіх предметів демонструють  випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року, трохи нижчі – випускники минулих років, найнижчі – у випускників поточного року інших навчальних закладів системи загальної освіти (професійно-технічних навчальних закладах, спеціальних загальноосвітніх шкіл, спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів, шкіл соціальної реабілітації, коледжів, вечірніх шкіл).

За словами директора УЦОЯО   Вадима Карандія, на формування показників навчальних досягнень впливає багато факторів. Один з основних – соціально-економічні умови. «Цьогоріч, під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання, серед випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року проведено опитування щодо впливу соціально-економічного середовища учнів на результати їхнього навчання. Результати дослідження будуть оприлюднені у вересні поточного року», – повідомив директор Українського центру.

Фото: dt.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *