ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть високопосадовців-комунальників обласної ради, яких впіймали на «поштовій» схемі

|

Правоохоронці Львівщини скерували до суду матеріали щодо групи посадовців причетних до розкрадання 1 млн. грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

суд

Перед судом постануть керівник комунального підприємства Львівської облради, один із керівників дирекції поштового зв’язку та посадовці двох комерційних структур, які організували схему розкрадання бюджетних коштів, що виділялись на ремонт відділень поштового зв’язку області.

«Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області встановили, що у вересні 2014 року Львівська дирекція поштового зв’язку, як замовник і розпорядник бюджетних коштів, уклала договори з комерційною структурою. Відповідно до угод товариство проводило ремонтні роботи двох відділень поштового зв’язку у містах Самбір та Новий Розділ.
У листопаді 2014 року комерційна структура уклала угоду із субпідрядною організацією, яку було залучено до проведення робіт із капітальних ремонтів на вказаних об’єктах. Вартість робіт становила понад 1,7 мільйонів гривень, фінансування яких здійснювалось за рахунок коштів державного бюджету. Технічний нагляд за станом виконання передбачених робіт здійснювався начальником комунального підприємства Львівської обласної ради та директором товариства.
У грудні 2014 року, незважаючи на те, що роботи фактично були невиконані, було затверджено акти виконаних будівельних робіт загальна вартість яких склала понад один мільйон гривень. Сьогодні поштові відділення у містах Самбір та Новий Розділ залишаються недобудованими», – повідомляють у поліції.
На підставі ухвали суду оперативники УЗЕ та слідства Головного управління Нацполіції у Львівській області провели санкціоновані обшуки у офісах підрядника, субпідрядника, а також у робочих кабінетах службових осіб, що здійснювали технічний нагляд виконання робіт. Поліцейські вилучили технічну документацію, 40 тисяч доларів США та 30 тисяч гривень.
Слідчим відділом Франківського відділу поліції 54-річному начальникові комунального підприємства Львівської обласної ради, 60-річному посадовцю Львівської дирекції поштового зв’язку, 52-річному директорові товариства-субпідрядника та 51-річному директорові підприємства, який також здійснював технагляд було повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
З метою забезпечення відшкодування завданих збитків було накладено арешт на майно фігурантів справи на суму 10,5 млн грн., зокрема на 6 приватних помешкань (житлові будинки та квартири), 1 земельну ділянку та 4 належні їм автомобілі (Ніссан Х-Трейл, Мерседес-Бенц, Джилі та Хюндай Аксент).

Обвинувальний акт щодо зазначених осіб 16 серпня 2016 року скеровано на розгляд у Франківський районний суд міста Львова.

Підозрюваним посадовцям загрожує ув’язнення на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *