ОСТАННІ НОВИНИ

Донецький прокурор вручив меру Торецька підозру у посяганні на цілісність України

|

У середу, 17 серпня, прокурор Донецької області Євген Бондаренко офіційно вручив меру міста Торецька (Дзержинська) Володимиру Сліпцову повідомлення про підозру в участі у терористичній групі чи терористичній організації та посягання на територіальну цілісність та недоторканість України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Генпрокуратури України.

1

Слідством встановлено, що мер вказаного міста пов’язаний з організацією та проведенням на території  Торецька незаконного референдуму щодо оголошення державної самостійності терористичної організації «ДНР».

Підозрюваний посадовець 15 квітня 2014 року головував на засіданні сесії міської ради та вносив до порядку денного питання щодо призначення незаконного референдуму у Торецьку. Окрім мера та депутатів, участь у сесії приймали представники терористичної організації «ДНР», які закликали визнати псевдо-республіку та незаконно зняли і винесли з сесійної зали стяг України.

«Місяць тому мною були зібрані представники правоохоронних органів Донеччини на оперативну нараду. Головною темою стала боротьба із сепаратизмом. Мною було доручено у найкоротші строки переглянути усі справи по цьому напрямку, створити необхідні робочі групи, вивчити їх стан та вислухати думку громадськості з цього приводу. Те, що ми зробили зараз – це реальні дії, направлені на боротьбу із сепаратизмом у найвищих ешелонах влади регіону. Це вказує на невідворотність покарання за вчинений злочин», – наголосив прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

Наразі, прокуратура готує клопотання до суду про обрання посадовцю міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Кримінальне провадження перебуває у слідчих СБУ, процесуальне керівництво здійснює прокуратура Донецької області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *