ОСТАННІ НОВИНИ

Звинувачення працівниці бюро з боку СБУ є абсолютно безпідставними, - НАБУ

|

Викладацька діяльність будь-якого державного службовця, оплата якої є задекларованою, відповідно до чинного законодавства не може вважатися правопорушенням. На цьому під час брифінгу наголосив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає Львівський портал.

набу

Коментуючи ситуацію навколо адмінпротоколу, складеного СБУ щодо одного із співробітників Бюро, він зазначив: «Відповідно до Закону, викладацька, творча діяльність для держслужбовців є дозволеною. І коли у людини є хист і талант, я нічого поганого не бачу у тому, що вона займається викладацькою діяльністю. Така практика є й серед співробітників прокуратури».

Директора Бюро обурив той факт, що співробітники центрального апарату Служби безпеки України відділу «К» виявили «такий серйозний факт і вчотирьох прийшли вручати протокол про адміністративне правопорушення у п’ятницю ввечері додому до співробітниці Бюро».

«Остаточне рішення у даному питанні прийме суд. Але мені здається, що у відділу «К» мали би бути більш серйозні задачі, ніж притягати до адміністративної відповідальності держслужбовців за викладацьку діяльність», – вважає А.Ситник.

Нагадуємо, згідно офіційного повідомлення Служби безпеки України, працівники СБУ склали адміністративний протокол щодо заступника начальника одного з відділів Національного антикорупційного бюро України.

Довідково: Згідно п.1.ч.1 ст.25 Закону України «Про запобігання корупції» особам, зазначеним у пункті 1 частини першої статті 3 цього Закону, забороняється займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України. Відповідно до рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним поданням Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень законів України “Про засади запобігання та протидії корупції”, “Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень”, “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення” (справа про корупційні правопорушення та введення в дію антикорупційних законів) №21-рп/2010 від 06.10.2010 тренінг є одним із видів викладацької діяльності, оскільки це діяльність, що спрямована на одержання, поширення, використання нових знань, фахових навичок, їх практичне застосування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *