ОСТАННІ НОВИНИ

У Мінсоцполітики розказали, коли мінімальна зарплата українців виросте до тисячі євро

|

Міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив, чому бідність в Укнраїні не тільки не зникає, а ще й посилюється, повідомляє «5 канал».

зарплата

Андрій Рева розповів, чому неможливо подолати бідність в країні в рамкаїх існуючої системи:

“Дивіться, в рамках тієї системи, в якій ми з вами живемо вже 25 років, ми бачимо, що бідність не тільки не зникає, а вона ще й посилюється. І всі спроби покращити життя людей у рамках існуючої моделі завжди будуть нас приводити до такого результату – це я кажу як міністр соціальної політики. Чого? От є в нас прив’язка прожиткового мінімуму, який розраховується в натуральну величину, є мінімальна заробітна плата і перший тарифний розряд. І плюс до цих соціальних нормативів прив’язані, наприклад, заробітні плати самих, скажімо так, поважних людей, знову ж таки, по статусу – суддів, наприклад, Рахункової палати, державних службовців і т.д. І кожного разу, коли ми повинні піднімати якісь соціальні стандарти, ми це робимо одночасно. Чи є в держави, взагалі у країні ресурс для того, щоб це робити швидко і одразу для всіх?”.

“Я був у трьох країнах, у двох був у минулому році – Австрія, Німеччина, в Швейцарії був цього року. Знаєте, чим відрізняється Швейцарія від всіх інших? Там немає мігрантів. Шенген є, відкритий кордон є, а мігрантів – немає. А в Австрії, Німеччині – на кожному кроці. Чому так? Дуже просто. У Швейцарії нікому нічого не платять. Ти хочеш жити – працюй. Вони провалили про гарантований прожитковий мінімум – 2500 франків для кожного, хто працює чи не працює. 82% на референдумі проголосували проти. Уявіть собі такий референдум в Україні і ви зрозумієте різницю ментальну між нами та ними”, – розповів він.

“Думаю, якщо порівняти досвід поляків і словаків, для того щоб вийти на європейський рівень життя їм знадобилося близько 10-15 років. Це якщо послідовна політика. А для того щоб вийти на пристойний рівень життя, їм знадобилося 3-5 років, для того щоб уже вийти з тієї ями…”, – підкреслив Андрій Рева

Наразі, для України необхідні десь точно такі ж параметри, щоб мінімальний рівень заробітної плати становив 1000 євро, дійшов висновку міністр.

Фото: finance.bigmir.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *