ОСТАННІ НОВИНИ

Цього тижня стартує «Фестиваль Параджанова на Левандівці»

|

У Львові 19 серпня стартує «Фестиваль Параджанова на Левандівці». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

1

Протягом 19-28 серпня Культурно-мистецький центр «Супутник» (вул. Повітряна, 20) та Левандівський парк перетворяться на місце творчої синергії та експерименту: тут відбудуться кінопокази, театральні вистави, візуальні проекти, музичні виступи, літературні зустрічі, дискусії,  лекції та майстер-класи для дорослих і дітей. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Розпочнеться Фестиваль Параджанова 19 серпня о 17.30 перформенсом знаного львівського художника  Володимира Топія «Без назви. Сувій» перед входом у «Супутник» та музикою від проекту «ШУМ». Далі на гостей проекту чекатиме відкриття фестивальної експозиції.

Екcпозиція в «Супутнику» діятиме всі дні фестивалю з 11.00 год. до 20.00 год..

Кожен гість проекту матиме нагоду навчитись творити щось власними руками разом з левандівськими майстринями хенд-мейду на щоденних майстер-класах для дітей та підлітків. Окрім того, на Фестивалі: тренінги з сучасної музики, народного співу, театральної майстерності.

Лекційна програма розпочнеться вже у суботу, 20 серпня, лекцією «Про сновидіння» з воркшопом із колажу від Тетяни Цвілодуб з Музею сновидінь (Київ).

21 серпня, у неділю, на Фестивалі відбудеться лекція мистецтвознавиці Діани Клочко про колажі Сергія Параджанова.

20 та 26 серпня – велоекскурсії затишними вуличками району від Юрка Семашка.

21 серпня на алеях Левандівського парку відбудеться Перший шаховий турнір Левандівки, де за умов попередньої реєстрації буде проводитись першість.

22-23 серпня КМЦ «Супутник» прийматиме Ніч театру. На Левандівку приїдуть 10 альтернативних театрів Львова, Дрогобича і Харкова.

23 серпня відбудеться презентація унікального фільму про українське кіно  «Голлівуд над Дніпром. Сни за Атлантидою», де матимемо змогу поспілкуватись з творцями стрічки Олегом Чорним та Станіславом Цаликом. Також в цей день в парку – виступ оркестру «Сурми Галичини».

Окрема святкова програма чекає на гостей Фестивалю в День Незалежності 24 серпня: вільний мікрофон, фотозона, показові виступи циркового мистецтва та хореографії, музичні дарунки від А. Комаровської,  Д. Могінської та І. Васечко, хор «Левада» та гурт «Левандівське ретро», львівські гурти «Rockoko», «Джалапіта» та гості з Івано-Франківська – рок-ватага «КораЛЛі».

У четвер, 25 серпня про українське поетичне кіно та вплив «Тіней…» на розвиток українського кінематографу розповість кінознавець Роман Давид. Днем пізніше дізнаємось як не загубитись у морі кінопропозицій та навчитись «правильно» дивитись кіно – секретами ділитиметься знаний історик кіно та незмінний голова Львівського кіноклубу Олег Яськів. Після захоплюючої розмови – кіноперегляд вибраних фільмів      Кінофестивалю «Wiz-Art».

Найвідомішому фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» буде присвячено передостанній день Фестивалю, 27 серпня. Саме у суботу ми дізнаємось про візуальні таємниці фільму від дослідниці кіномистецтва та візуальної культури  Ольги Брюховецької, а також про безтямну любов Великого режисера до Гуцульщини поговоримо з колишнім війтом Криворівні, краєзнавцем Василем Зеленчуком.

У неділю на вас чекає захоплююча зустріч з художником Борисом Єгіазаряном, який був особисто знайомий з Сергієм Параджановим та дискусія за участі митців та менеджерів культури від Офісу «Місто літератури ЮНЕСКО» на тему «Мистецтво як колаж».

Як наголошують організатори, «Фестиваль Параджанова» – це, насамперед, кіно Великого Режисера. Упродовж проекту запрошуємо дивитись такі стрічки: «Колір граната», «Легенда про Сурамську фортецю», «Українська рапсодія», «Квітка на камені», «Тіні забутих предків» та «Ашик –Керіб».

Фото: організатори

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *