ОСТАННІ НОВИНИ

Батькам «першачків» нагадують про обов’язковий медогляд

|

Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації нагадує батькам про обов’язковість медичних оглядів для школярів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі адміністрації.

медогляд

«За результатами медичного огляду видається довідка встановленого зразка, яку згодом подають медичному працівникові загальноосвітнього навчального закладу. Ця довідка дійсна впродовж одного календарного року і не прив’язана до 1 вересня», – наголошує заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Микичак.

Першокласникам необхідно обстежитись у дитячого хірурга, офтальмолога, травматолога та стоматолога, здати аналіз крові на гемоглобін і на цукор.

Учням віком 7 – 13 років достатньо пройти педіатра, а вузьких спеціалістів – у випадку перебування на диспансерному обліку, аналізи – за показами.

11-річним школярам знадобляться консультації дитячого хірурга, травматолога, офтальмолога і стоматолога. Крім того, їм також потрібно здати кров на визначення рівня гемоглобіну і на цукор.

Учні віком 14 – 15 років повинні звернутися до стоматолога, хірурга, ендокринолога, піти на флюорографію і здати кров на гемоглобін.

Старшокласникам треба відвідати стоматолога і зробити флюорографію.

Слід зазначити, що за необхідності під час медоглядів лікарі можуть призначати додаткові обстеження.

За медичною довідкою для занять фізкультурою школярам варто звернутися до педіатра чи сімейного лікаря в поліклініку за місцем проживання або амбулаторію сімейної медицини і пройти пробу Руф’є.

Щоб пройти плановий огляд у лікаря, потрібно взяти талон у реєстратурі на визначену годину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *