У зоні АТО «кишить» обстрілами. Троє українських воїнів отримало поранення

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах  українських військ немає, 3 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

мапа 14-08

Луганський напрямок

У порівнянні з добою раніше бойова активність ворога на цьому напрямку суттєво зменшилася. Ворог не застосовував важкого озброєння, а атаки на позиції сил АТО тривали в середньому до 10 хвилин. Найдовшим був обстріл у Новоолександрівці, що в районі Попасної. Там окупанти протягом 20 хвилин обстрілювали сили АТО з автоматичних станкових гранатометів. Інші райони бойової активності ворога – Станиця Луганська, село Жовте Слов’яносербського району, та село Новозванівка, що поблизу Попасної.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Ситуація залишається важкою. Єдиною спокійною ділянкою фронту минулої доби були українські рубежі оборони поблизу Донецького летовища. По решті лінії зіткнення ворог активно застосовував міномети, випустивши за добу більше 180 мін у бік українських позицій.

Найбільш потужні ворожі атаки відбулися у темну пору доби. «Найгарячішою» точкою напрямку залишається Авдіївська промзона.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулися 24 ворожі обстріли, більше половини яких – із застосуванням мінометів.

Маріупольський напрямок

Вчора виділялися два райони найбільшої бойової активності ворога: це ділянка фронту Докучаєвськ – Новотроїцьке – Богданівка – Старогнатівка та район села Лебединське, що за 4 кілометри від узбережжя Азовського моря.

На першій ділянці фронту ворог порушив режим припинення вогню одразу після опівночі, коли ДРГ противника у складі до 4-х осіб атакувала наші позиції в районі Миколаївки. Завдяки миттєвій реакції українських військових, напад було успішно відбито. Двома годинами пізніше відбулося ще одне бойове зіткнення у районі сусідньої Богданівки. Тактика дій, а також озброєння, що використовувалося при атаці були ідентичними, що дозволило нашим захисникам швидко ліквідувати загрозу, змусивши противника відступити. Також до світанку на цій ділянці фронту противник встиг випустити 10 артилерійських снарядів та 7 крупнокаліберних мін.

В чергове ворог порушив тишу у цьому районі вже пізно ввечері, обстрілявши з мінометів сили АТО поблизу Новотроїцького.

У районі села Лебединське противник після світанку провів масований артилерійський обстріл українських позицій. За підрахунками Генерального штабу, впродовж години бойовики випустили на наші позиції більше 100 снарядів калібру 122 мм. Після цього на всій приморській ділянці Маріупольського напрямку було спокійно.

Також вчора ворожі збройні провокації відбулися у Мар’їнці, Павлополі та Гнутовому.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 27 ворожих обстрілів, зокрема 9 з використанням важкого озброєння та 2 бойових зіткнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *