ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина розбудувалась на 3,7 мільярдів гривень

|

У 2015 році на Львівщині виконали будівельних робіт на суму 3,7 млрд грн. Це на 20,1% більше у порівнянні з попереднім роком. Про це Львівському порталу  повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

містобудівні умови

До щорічного Дня будівельника, який в Україні відзначають, у другу неділю серпня, управління статистики підготувало цікаві факти про будівництво та здані в експлуатацію об’єкти на території нашої області.

Зокрема на Львівщині функціонує  1,8  тис будівельних підприємств. Це, перш за все, нежитлові будівлі – 33,2% , інженерні споруди — 39,9%, житлові будівлі — 29,6%. Частка будівництва у валовій доданій вартості економіки області становить 2,7%.

Загалом у 2015 році на Львівщині прийняли в експлуатацію 1165% тис м2 загальної площі житла, що на 22% більше у порівнянні із 2014 роком. Зокрема збудували 10928 квартир у 2944 житлових будинках.

Загалом у 2015 році здали в експлуатацію такі об’єкти: школи, дошкільні та навчальні заклади, клуби та будинки культури, амбулаторно-поліклінічні заклади, будинки відпочинку та пансіонати, готелі, офісні будівлі, ресторани, бари, їдальні, кафе, торгові центри, магазини, автомобільні заправні станції.

Також в управлінні статистики повідомили, що минулоріч середньомісячна номінальна заробітна плата у будівництві становила 3278 грн, а кількість найманих працівників налічувала 17,3 тис осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *