ОСТАННІ НОВИНИ

Росія готується розірвати дипломатичні відносини з Україною?

|

Росія розглядає можливість розриву дипломатичних відносин з Україною після подій, що відбулися в Криму 7 серпня. Однією з причин у РФ, окрім подій у Криму, назвали замах на життя ватажка бойовиків Плотницького. Про це повідомляє російське видання «Известия» із посиланям на джерело у російських зовнішньополітичних колах, пише ТСН.

«Президент Володимир Путін заявив, що Росія не залишить без відповіді подію в Криму. Російський лідер звинуватив українську владу в переході до терору замість вирішення конфліктів мирним шляхом. Одним із можливих варіантів жорсткої відповіді може стати розрив дипломатичних відносин. У Москві цей варіант опрацьовують. Однак останнє слово залишається за главою держави, який прийме рішення на основі зібраних даних», – повідомив інформатор.
За словами заступника голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ РФ Володимира Джабарова, дипвідносини Росії і України і зараз є досить прохолодними і носять технічний характер.

«Після спроби терористичного акту, а також замаху на життя глави “ЛНР” Ігоря Плотницького та ескалації конфлікту в Донбасі Москві необхідно переглянути своє ставлення до київської влади», – наголосив він.

Джабаров вважає, що український президент Петро Порошенко перетворив Україну на країну-агресора.

«Тут йдеться не про український народ. Цей народ – братський для росіян. Я говорю про верхівку – радикалів, які прийшли до влади в результаті державного перевороту. Що стосується розриву дипвідносин – це прерогатива глави держави. Але Москві необхідно переглянути відносини з Києвом з урахуванням останніх подій. Про що говорити з державою, де на вулицях коїться беззаконня, орудують непідсудні батальйони, вбивають журналістів і практикуються тілесні покарання?» – додав він.

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Росії стверджує, що запобігла вчиненню в окупованому Криму терактів, начебто підготовлених Головним управлінням розвідки Міноборони України.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *