ОСТАННІ НОВИНИ

Під час перевірок на Львівщині виявили 20 фактів нелегальних трудових відносин

|

На Львівщині викрили 20 фактів нелегальних трудових відносин. Відтак винесено 5 постанов про накладення фінансових санкцій на загальну суму 341 тис. 52 грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ Держпраці у Львівській області.

1

Так, інспектори служби під час проведення перевірок у області стану дотримання законодавства про працю виявили факти 20 неформальних трудових відносин (станом на 01.08.2016). За результатами проведення яких 6 матеріалів перевірок, у зв’язку з виявленням неформальних трудових відносин, скеровано в правоохоронні органи за ознаками ст.172 КК України; складено та передано до суду 6 протоколів про вчинення адмінправопорушень за ч.1 ст. 41 КУпАП.  Відтак винесено 5 постанов на загальну суму 341,52 тис. грн.

Нагадуємо, що за допущення працівника до роботи без належного оформлення, окрім адміністративної та кримінальної відповідальності посадової особи, з березня 2016 року юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю підлягають до відповідальності у вигляді накладення фінансової санкції за порушення законодавства про працю (накладається штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення).

Фото: gazeta.zn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *