ОСТАННІ НОВИНИ

Вбивство Шеремета: ФБР допоможе шукати підозрюваних

|

Національна поліція звернулася до ФБР за допомогою щодо встановлення осіб, які заклали вибухівку під машину журналіста “Української правди” Павла Шеремета. Про це повідомив заступник начальника поліції Вадим Троян, передає УП.

Шеремет

“Ми звернулися до ФБР, вони обіцяли, що не просто допоможуть нам з фотороботами. В них сильніші програми щодо пошуку, розпізнавання облич”, – сказав він.

Троян також розповів, що відповідь ФБР щодо вибухівки очікується протягом місяця.

“Експерти отримали кілька експертиз, з чого складався механізм, але поки не встановили остаточно, як саме він здетонував”, – повідомив Троян.

Він також  детальніше розповів про чотири версії убивства.

“Спочатку було шість версій, однак лишилося чотири. Перша – це російський слід. Це може бути його колишня робота, провокація щодо України”, – сказав він.

“Друга – це українська версія. Це можуть бути ті, щодо кого проводились журналістські розслідування, чи структури, про які писала “Українська правда”, і вони могли піти на випередження перед осінню. Дуже важливо вивчити, кому це вбивство може бути вигідно в Україні”, – сказав він.

“Третя версія – особиста. У ній розглядаємо те, що теракт міг плануватися проти керівника УП Олени Притули, наприклад через помсту. Бо ми ж розуміємо, яка діяльність в Олени Притули”, – зазначив Троян.

“Четверта версія – це фанатики, які могли прийти і з окупованих територій, чи звідки завгодно, вони, наприклад, могли сприймати Шеремета як зрадника. Це може бути якась особиста помста. Фанатик – це особлива категорія – найстрашніша зброя”, – зазначив заступник керівника Нацполіції.

Троян також повідомив, що у слідства з’явилися більше відеозаписів, а тому розширився сектор. “Ми більше розуміємо шлях пересування підозрюваних”, – сказав Троян.

Відповідаючи на питання, чи був він опитаний у справі про нібито стеження за Шереметом, Троян повідомив, що одразу після виходу з відпустки дав всі пояснення.

Як відомо, один з керівників “Української правди” Павло Шеремет загинув вранці 20 липня в результаті вибуху авто керівника видання Олени Притули, в якому він перебував.

Вибуховий пристрій, який підірвав автомобіль з журналістом Павлом Шереметом, був закладений близько до місця водія.

Поліція кваліфікувала подію  за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність.

22 липня справа була передана до Головного слідчого управління МВС, Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Тоді ж ЗМІ виклали відео з моментом начебто закладення вибухівки під автомобіль, у якому загинув журналіст Павло Шеремет.

4 серпня слідчі повідомили, що у справі опитані близько 500 свідків, вилучені близько 150 камер, у слідства понад 140 терабайт інформації.

Слідчі також попросили допомогти знайти свідка у справі про вбивство Шеремета.

Голова МВС Арсен Аваков заявив, що Нацполіція готова заплатити 200 тисяч гривень за будь-яку інформацію, яка стосується вбивства журналіста Павла Шеремета.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *