ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники нагадують: під час подорожі з дітьми варто належно підготувати документи

|

Держприкордонслужба неодноразово інформувала про порядок здійснення закордонних поїздок з дітьми. Однак і надалі продовжують мати місце випадки надання на паспортний контроль документів, оформлених не належним чином, серед яких трапляються також і ті, що були видані незаконно. Том у служба нагадує про важливість належної підготовки документів під час подорожі з дітьми, передає Львівський портал.

прикордонники

Так, у пункті пропуску «Просяне», що на Луганщині, прикордонники Луганського загону запобігли спробі незаконного вивезення дитини за кордон. Свого неповнолітнього сина намагалась вивезти до Росії громадянка України. За результатом перевірочних заходів було виявлено, що дозвіл від батька на вивіз дитини був виданий з порушеннями чинного законодавства, оскільки він уже певний час перебуває за кордоном. Також  з цієї ж причини співробітники Львівського загону відмовили громадянці України у вивезенні неповнолітньої дитини через пункт пропуску «Львів-авіа».

Ще один подібний випадок стався минулої доби у пункті пропуску «Краковець». Під час оформлення громадян прикордонний наряд Мостиського загону звернув увагу на жінку, яка прямувала з малолітньою дитиною. На оформлення наша співвітчизниця окрім паспортних документів надала доручення від батьків дитини. Проте охоронці кордону з’ясували, що цей документ  виданий з порушенням встановлених правил, оскільки на момент видачі доручення мати знаходилась за кордоном.

Виявлених осіб передано співробітникам правоохоронних органів для встановлення всіх обставин.

Державна прикордонна служба ще раз звертається до усіх громадян, які найближчим часом збираються перетинати кордон, відповідально ставитись до подорожей та завчасно дбати про належне оформлення своїх документів та документів своїх дітей.

Також звертаємо увагу громадян, що у разі вашого перебування за кордоном та необхідності оформити доручення на поїздку дитини, ви можете звернутися до дипломатичних установ України за кордоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *