ОСТАННІ НОВИНИ

Одіозний суддя Чаус не прийшов на допит

|

Суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус, якого звинувачують у хабарництві, поки не з’явився на допит до НАБУ. Про це УП повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

чаус

“Він не з’явився. Станом на 13.00 його немає”, – зазначили у відомстві.

Як відомо, Чаус мав прийти до НАБУ на 12:00. Під час брифінгу у четвер директор НАБУ Артем Ситник заявив, що майже впевнений у тому, що Чаус прийде. Він також додав, що закордонний паспорт Чауса перебуває у детективів.

Суддю Чауса 9 серпня упіймали на хабарі: він вимагав та отримав 150 тисяч доларів США (понад 3,7 млн грн.). При цьому правоохоронці виявили банку з грошима.

10 серпня Чаус узяв відпустку до кінця літа.

Поки що він не може бути затриманий, оскільки користується суддівською недоторканністю. Зняти її може лише Рада, яка зараз перебуває на канікулах.

Чаус на посаді судді займався багатьма резонансними справами. Він приймав рішення проти Автомайдану наприкінці 2013-го – початку 2014 років, пізніше вів справу Геннадія Корбана й скасував розшук Юрія Іванющенка – завдяки цьому “Юра Єнакіївський” зняв у європейських судах заборону на пересування Європою і зміг виїхати з Росії в Монако.

Чаус підпадав під люстрацію, входив у список на люстрацію Мінюсту – однак продовжував працювати суддею.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *