ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали двох «по вуха» озброєних кавказців

|

У Стрию за незаконне поводження з вогнепальною зброєю затримано двох  іноземців. Рішенням суду до зловмисників застосовано  запобіжний захід – тримання  під вартою. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

1

Так, 6 серпня близько 13.00 працівники групи реагування патрульної поліції Стрийського відділу поліції  на автодорозі «Моршин-Стрий»  зупинили автомобіль «Sitroen Jumpi», водій якого порушив Правила дорожнього руху.

Як встановили під час перевірки працівники поліції, за кермом автомобіля перебував  49-річний мешканець Житомирської області. Під час спілкування з водієм правоохоронці зауважили, що чоловіки, котрі перебували у салоні авто,  помітно нервували. Пасажирами автівки виявилися іноземці віком 34 та 38 років. Вони   не змогли пред’явити правоохоронцям документи, які б засвідчили їх особу, а також відмовилися повідомити на якій підставі та з якою метою перебувають в Україні.

«Причини такої поведінки цих осіб, а ними виявилися 34 та 38-річні громадяни однієї з держав кавказького регіону, стали зрозумілими для нас, коли у автомобілі ми виявили  сумку, у якій знаходились зброя та боєприпаси, балаклави, декілька пар рукавиць,  бінокль  та інші речі. Як підтвердили  експерти,  вилучена у іноземців зброя є вогнепальною бойовою зброєю, а саме:  пістолет з пристроєм для приглушення пострілу, пістолет-автомат «Скорпіон» та  граната РГД-5. За попередньою інформацією, на території  України чоловіки перебувають близько півроку. Ми встановлюємо чи причетні вони до скоєння інших кримінальних правопорушень, у тому числі  з застосуванням вилученої  зброї, а також інші обставини їх перебування на території України. Призначено низку відповідних експертиз, на час досудового розслідування  підозрювані перебуватимуть  під вартою», – розповів начальник Стрийського відділу поліції підполковник поліції Іван Малиш.

2

Зловмисникам   повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю,бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує до семи років тюрми.Проводиться досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *