ОСТАННІ НОВИНИ

На проїзд автомобілів через площу святого Юра таки дали «добро»

|

Проїзд приватного транспорту через площу святого Юра у Львові після трьох місяців експерименту дозволили на постійній основі. Відповідне рішення у середу, 10 серпня, ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

площа Юра

Нагадаємо, у квітні комісія з безпеки руху дозволила односторонній рух приватного транспорту у тестовому режимі в напрямку від вул. Листопадового Чину до вул. Митрополита Андрея. Від ідеї відкриття двостороннього проїзду та руху транспорту в напрямку центру міста комісія відмовилась, оскільки за розрахунками фахівців управління транспорту і зв’язку Львівської міськради, це б спричинило затори на вул. С. Крушельницької.

1

За словами заступника директора ЛКП «Львівавтодор» Євгена Калитича, тестове відкриття проїзду автомобілів через площу святого Юра виявилось вдалим. «Ця схема руху прижилася і наразі там немає проблем. Тож вартує її остаточно узаконити», – зазначив Калитич.

Відтак, комісія вирішила затвердити схему руху приватного транспорту в напрямку від центру міста, яка раніше була прийнята як тестова, на постійній основі.

Крім того, згідно з рішенням комісії, на перехресті вулиць Шептицьких та Митрополита Андрея мають встановити світлофор.

Зазначимо, що площу для проїзду закрили під час реконструкції, а сам проект реконструкції зазнав змін внаслідок мирової угоди між активістами, які захищали сквер від вирубки дерев, і Львівською міськрадою. Зокрема, планована ширина дороги із 12 метрів скоротилася до 7,5 м, що значно ускладнило проїзд транспорту по ній.

Додамо, що після реконструкції площу святого Юра відкрили для проїзду громадського транспорту. Через площу проходять маршрути тролейбусів №2, 7, 9, 10, 12, 20 та автобусів №2а, 33, 38. Відтак, на площі облаштували зупинку громадського транспорту.

Джерело: zaxid.net

Фото: lwr.com.ua, zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *