ОСТАННІ НОВИНИ

У Сколе будуть відстрілювати «конкретних» людей?

|

Сколівська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу автомобіля секретаря Сколівської міськради Ольги Щуревич. Жінка побоюється за своє життя й запевняє, що мер пригрозив розправою. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомила сама потерпіла, передає кореспондент Львівського порталу.

35

Ольга Щуревич знову заявила, що підозрює у підпалі свого автомобіля мера Сколе Володимира Москаля, який «напередодні погрожував фізичною розправою». А також заявила про тиск на депутатів, які «заважають» роботі мера.

«Вчора, 8 серпня, міський голова скликав чергове засідання Сколівської міської ради. Однак більшість депутатів заблокували проведення сесії і вона не відбулася. Триває шалений тиск на депутатів, які перебувають в опозиції до чинного мера. Також лунають погрози на адреси їхніх родин та звичайних мешканців Сколе… Я особисто його спитала, як розуміти всі ці підпали? Це погрози? За його словами, це лише попередження, бо будуть стріляти в конкретних осіб і горітимуть конкретні будинки та машини. Після таких слів я переконана, що підпал мого авто це його рук справа…», – повідомила вона.

Водночас О.Щуревич спростовує чутки, що автівку було спалено задля фінансової компенсації від страховиків.

«Голова Сколівської РДА Ігор Свистун заявив, що я сама підпалила собі авто і добиваюся фінансової компенсації від страховиків. За його словами, гроші від спаленого авто я мала би розділити із депутатом Романом Ушневичом, який є страховим агентом. Але це повна нісенітниця. Мій автомобіль марки «Шкода» 2002 року випуску і на нього дія страхівки КАСКО вже не поширюється. Подібні заяви є спробою вигородити міського голову Сколе, якого я підозрюю у підпалі мого авто.

Авто підпалили на подвір’ї нашого приватного будинку. Вранці на місці підпалу побував сам міський голова, який буцімто прийшов пересвідчитися, як мої справи і коли я повернуся з лікарняного на роботу. Переконана, що він прийшов пересвідчитися чи підпал автівки не потрапив до об’єктиву відеонагляду. Маю певність, що він є замовником підпалу», – наголосила Ольга Щуревич.

32

Також секретар ради розповідає, що це не перша спроба залякування її та її однодумців.

«Це непоодинокі випади у мій бік. У травні цього року на вулиці біля мого будинку була стрілянина… Після цього спалахнув паркан нашого депутата Олексія Тренича. А через день спалахнули двері у заступника міського голови Івана Савки. Подібні випадки трапляються із загостренням конфронтації до дій мера, коли депутати не погоджують кошти, які мер скеровує на свій бізнес, що побудований довкола Сколівського житлово-комунального господарства», – розповіла потерпіла.

Також секретар ради заявляє, що сесії скликаються задля вирішення питань міського голови, а міліція жодним чином не реагує на погрози депутатам і все завдяки покровительству згори…

«Підпал мого авто стався напередодні сесії, коли ціна питання була 2,2 мільйона гривень, які мали перерахувати на комунальне господарство, а насправді – на бізнес родини мера…

Якби міліція належно реагувала на мої заяви про погрози, то автомобілі й будинки не горіли б. Всього цього не сталося б, якби над нашим мером не було покровительства. Його також прикриває голова Сколівської РДА Ігор Свистун, що активно відстоює позицію мера. Мер, суддя та голова РДА – це кругова порука у Сколе. Завдяки такій поруці суд ніяк не прийме рішення по діях мера (за хабарництво та підробку документів – ред.), а з нашого міста й надалі викачуються гроші у чужі кишені. Водночас, людей, які хочуть цьому протистояти, фізично знищують», – додала вона.

36

Водночас член ради партії «Воля», депутат Івано-Франківської облради Ольга Галабала заявила, що громаді слід більше уваги приділяти корупції на місцевому рівні. Адже саме місцеві чиновники «дерибанять» до 50% коштів громади.

«Прикро, що ми дуже багато говоримо про корупцію в Кабміні, корупцію на рівні найвищих чиновників, але ми майже ні слова не говоримо про корупцію на місцевому рівні. До прикладу, про корупцію Садового заговорили після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі. Чи є заяви про корупцію в якісь із міських рад на Львівщині? Так само глухо, як про корупцію у обласній раді на Львівщині чи у ЛОДА. Якщо і є певні публікації, люди на цьому не акцентують, а дарма, адже корінь усієї корупції, що є в нашій країні, зароджується саме на місцевому рівні. У нас під носом розкрадається до 50% коштів громади за стандартними схемами», – говорить Ольга Галабала.

Також, за її словами, зараз до влади приходять нові люди, у яких немає політично даху, тож протистояти місцевим кланам важко, але реально. Водночас вона закликає Голову Львівської ОДА Олега Синютку вплинути на своїх недобросовісних підлеглих.

«Є молоді люди, які не розуміють правил цієї системи, у них нема «тата-олігарха», який домовиться. Вони вважають ненормальним перераховувати гроші громади своїм фірмам, з яких отримують 30% відкати. Чи взяти 10 тисяч доларів (це мінімальна такса за голосування у обласній раді – уточнює) за певні питання. А якщо мова стосується кадрових питань, то це 20 – 30 тисяч доларів… Коли ти відмовляєшся від таких голосувань, інші гравці «політичного ринку» починають дезорієнтуватися… Ми вигнали сім’ю Януковича, але на місцевому рівні «сім’ї» не повиганяли. Бюджет Сколе 5,9 млн грн. Через голосування на сесії міськради мер виводив на свої комунальні підприємства близько половину бюджету міста – 1,2 мільйони та 2,2 мільйони гривень. Також за нехитрими схемами по оренді міський голова Сколе клав до своєї кишені щомісяця близько 100 тисяч гривень. І коли люди починають проти цього виступати, вони отримують погрози, підпали та повний ігнор міліції. Добре, що у справу включилася прокуратура… Дуже просимо голову ЛОДА Олега Синютку звернути увагу на своїх підлеглих», – резюмувала О. Галабала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *