ОСТАННІ НОВИНИ

На вихідних у Львові відбудеться найбільший український графіті-фестиваль

|

У Львові відбудеться найбільший український графіті-фестиваль «АЛЯРМ». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

графіті

Впродовж 13-14 серпня понад 60 художників розмальовуватимуть у Львові графіті-полотно на підпірній стіні на вул. Омеляна Ковча і на вул. Винниця. Усі охочі можуть прийти і поспостерігати за процесом створення графіті-полотна, адже, за словами організаторів, «АЛЯРМ» у Львові – найбільший український графіті-фестиваль.

«Графіті-фестиваль «Алярм» має за мету популяризувати вуличне мистецтво та графіті. У Львові він відбуватиметься уже вдруге, а загалом вшосте. Формат фестивалю є новим, оскільки вперше ми вибирали митців на конкурсній основі, і замість персональних запрошень, ми спонукаємо художників об’єднуватися в команди, щоб створювати набагато якісніший продукт. Цьогоріч ми запросили  близько 60 художників зі всієї України. Участь братиме 18 команд, і автори найкращих робіт отримають подарунки: грошовий приз у розмірі 3 тис. гривень і символічний кубок, що його розробляє професійний скульптор спеціально для фестивалю», – розповідає головний організатор фестивалю у Львові Тарас Довгалюк.

Цьогорічна головна локація фестивалю – підпірна стіна на вул. Омеляна Ковча і на вул. Винниця. За словами Тараса Довгалюка, вона велика і знаходиться вздовж залізничної колії, практично перед в’їздом у Львів, тому туристи, які приїжджають чи від’їжджають зі Львова залізничним транспортом, бачитимуть цю стіну, і вона стане новим туристичним пунктом у Львові.

«У сучасному світі вуличне мистецтво є самостійним туристичним продуктом.  В багатьох європейських містах існують мистецькі квартали, до яких здійснюють «арт-паломництво» митці та креативні поціновувачі з усього світу. Ми також працюємо над розробкою самостійних екскурсій по «стріт-арт» об’єктах, які вже існують у Львові, адже Львів має великий потенціал для розвитку вуличного мистецтва», – розповідає начальник управління туризму Львівської міської ради Галина Малець, і додає, що графіті-фестиваль – це наповнення туристичної теми, яку Львів пропонує своїм гостям. Тому є ідея, щоб такі цікаві, креативні роботи, які виконують митці, увійшли у туристичний маршрут Львова, і таким чином популяризували Львів.

Як зазначають організатори фестивалю, тематичних обмежень для художників не буде, оскільки роблять ставку на українську графіті-сцену, її розвиток, адже у Європі таких фестивалів щорічно проводять дуже багато.

Нагадаємо, фестиваль у Львові відбудеться вдруге, але загалом захід «АЛЯРМ» вже має шестирічну історію та відбувається у різних містах України, таких як Луцьк, Івано-Франківськ, Ужгород і об’єднує найкращих художників графіті-мистецтва.

Фото: vezha.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *