ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян кличуть на ювілейний українсько-польський «Фестиваль партнерства»

|

2-4 вересня у Львові  проходитиме V українсько-польський «Фестиваль Партнерства». Про це Львівському порталу повідомили організатори.

1

«За час, відколи виник «Фестиваль Партнерства», Україна пережила багато трагічних і  сповнених надією подій. Вона почала перероджуватись і здобула можливість європейського розвитку. У ці тяжкі роки українці відчували підтримку польського народу, яку важко переоцінити. Маємо надію, що наш фестиваль буде ще одним прикладом дружби та взаємоповаги між двома народами, які живуть поряд», – наголошують організатори.

До Львова прибудуть офіційні делегації від польських воєводств та міст-побратимів Львова. Разом із львівськими колегами польські представники місцевої влади, політичні, громадські та культурні діячі ділитимуться досвідом на «Форумі Партнерства». Виклади і дискусії стосуватимуться механізмів участі громади у житті міста, промоції регіонів, формування громадського простору, децентралізації та інших важливих питань.

У самому серці Львова – внутрішньому дворику ратуші – гратимуть українські і польські музичні колективи. 2 та 3 вересня на «Фестивалі Партнерства» виступлять шалено популярний варшавський бард «Pablopavo i Ludziki», патріархи українського джазу «Dzyga Jazz Quintet», познанський експериментальний рок «Hoszpital», лірично-екстравагантні «ГИЧ Оркестра», люблінські інді-рокери «Mohipisian», львівські блюзмени «J & B BAND» та польські гурти «Zagan» і «SERENCZA».

Також на площі Ринок, свої туристичні перлини та освітні програми на промо-стендах презентуватимуть  партнери Львова – польські міста і воєводства. Перший раз у фестивалі приймуть участь аеропорт у Радомі, який нещодавно відкрив рейс зі Львова до Польщі, а також аеропорт у Жешуві та Львові, які презентуватимуть нові можливості мешканців Львова відвідання країн Європи та світу.

Довідка

«Фестиваль Партнерства» було ініційовано Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові п’ять осеней тому – у вересні  2012 року. Фестиваль створено задля розвитку українсько-польської культурної співпраці, презентації мистецького життя польських міст та воєводств, a також господарів – міста Львова та Львівської області.

Мета фестивалю – звернути увагу українців та поляків на дуже великий доробок співпраці Львова та Львівщини з польськими партнерами, яка є прикладом європейського добросусідства. За останні роки ідея фестивалю стала актуальною, як ніколи, а стосунки України і Польщі показали, що друзі пізнаються в біді.

Фото: організатори

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *