ОСТАННІ НОВИНИ

Ціна на гречку впаде?

|

Мінагрополітики за результатами моніторингу продовольчих ринків повідомляє, що у 2016/17 маркетинговому році очікується збільшення пропозиції гречки на внутрішньому ринку, що може спричинити зниження її ціни. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

гречка

Валовий збір гречки очікується на рівні 174,2 тис. тонн, що на 36% більше, ніж  торік. А за попередніми оцінками у 2016/17 маркетинговому році на ринку може бути спожито близько 150-160 тис. тонн зерна гречки.

Крім того, активізовано роботу ПАТ «Аграрний фонд» з метою формування запасів гречки урожаю 2016 року. Наразі у ПАТ «Аграрний фонд» в наявності є 283 тонни гречки. За форвардними угодами товариством вже законтрактовано 3,6 тис. тонн зерна гречки урожаю 2016 року. Загалом ПАТ «Аграрний фонд» планує законтрактувати 10 тис. тонн гречки нового врожаю.

Разом з тим, Антимонопольний комітет України продовжує розслідування на ринку гречаної крупи. Наразі, повна інформація від учасників ринку відсутня, а фактичні ціни реалізації фасованої гречки в окремих випадках у травні-червні 2016 року сягали 50 грн/кг.

Комітет вважає за доцільне відстежити весь ланцюг постачання товару на полиці торгівельних мереж.

Вже визначено 25 найкрупніших постачальників гречки до загальноукраїнських торговельних мереж, які опитуються стосовно обґрунтованості підвищення цін на кінцеву продукцію.

Отримана інформація дасть можливість визначити розміри торгівельних надбавок вторинних виробників (оптової ланки виробників, що здійснюють фасування товару) і зробити висновки стосовно впливу таких учасників ринку на кінцеву ціну товару для споживача

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *