ОСТАННІ НОВИНИ

«Робимо все можливе, щоб встановити місце поховання Тараса Познякова», - поліція

|

У гучній справі про зникнення 25-річного Тараса Познякова через чотири місяці нарешті з’явився перший серйозний результат. Затриманий один з підозрюваних у скоєнні злочину – Дмитро Голуб. Правоохоронці сподіваються, що тепер вдасться встановити, де знаходиться Тарас, хоча Голуб у вбивстві не зізнається. Про це повідомляє Сегодня.

Поздняков

Нагадаємо, 4 квітня Тарас Позняков виїхав зі Львова до Києва на своєму авто “Ауді”, взявши попутників через сервіс BlaBlaCar. В останній раз його бачили недалеко від Києва, в районі села Бобриця, після чого зв’язок з ним обірвався. Машину зі слідами крові та зміненими номерами через кілька днів виявили в одному з гаражів в селі Новосілки Києво-Святошинського району, а ось місцезнаходження Тараса досі залишалося невідомим. Поліція встановила особи двох підозрюваних, які, як припускають правоохоронці, могли застрелити хлопця, щоб заволодіти його авто. Це 25-річний уродженець Росії Луан Кінгісепп і 36-річний Дмитро Голуб. Обидва брали участь у війні на Сході, позивний першого – Лука, другого – Тоф.

Шукали Голуба і Кінгісеппа не тільки в Україні, а й через Інтерпол. Причому в міжнародній базі зазначено, що Голуб за національністю українець, але народився також в Росії, в Хабаровському краї. Обом підозрюваним інкримінують кілька статей КК: умисне вбивство, незаконне заволодіння транспортним засобом та незаконне поводження зі зброєю.

1
Голуб

АРЕШТ НА 2 МІСЯЦІ. Дмитра Голуба правоохоронці затримали 4 серпня, незважаючи на те, що він переховувався під вигаданими іменами і користувався підробленим документом. У розшуку він знаходився не тільки у справі Познякова, а й за грабіж, скоєний ще в 2002 році в Чернівецькій області (його сім’я живе в Чернівцях).

“Дмитро Голуб був затриманий в Хмельницькій області і доставлений до Києва. З ним проведено ряд оперативних заходів, слідчі дії, експертиза. Робимо все можливе, щоб встановити місце поховання Тараса”, – розповів керівник кримінальної поліції України Вадим Троян.

Як пише видання, джерела в органах кажуть, що оперативники затримали Голуба рано вранці в квартирі його друга. Для підозрюваного такий “візит” виявився несподіваним, тому ніякого опору він надати не встиг. Уже в п’ятницю, 5 серпня, Києво-Святошинський райсуд обрав Дмитру Голубу запобіжний захід. За клопотанням прокуратури Київської області його відправили під варту терміном на два місяці, до 2 жовтня. На суді підозрюваний поводився спокійно, зі звинуваченнями прокурора в угоні авто Тараса Познякова погодився, але в скоєнні вбивства не зізнався. Проте правоохоронці все-таки сподіваються, що тіло Познякова незабаром вдасться знайти, а також вийти на слід Кінгісеппа.

2

Незважаючи на те що силовики вважають Тараса Познякова убитим, рідні та друзі хлопця досі вірять в диво: що Тарас все-таки знайдеться живим. За його повернення додому постійно моляться, в кінці минулого тижня у Львові в церкві Матері Божої Неустанної Помочі відбулася служба за його здоров’я.

Батько Тараса, Олександр Позняков, сказав нам, що про затримання одного з підозрюваних дізнався з інтернету, а поліцейські з ним ще не зв’язувалися. “Більше мені нічого не відомо, вся інформація у правоохоронців. Поки нас до Києва не викликали, ми вдома у Львові”, – говорить він.

Нагадаємо,  рідні оголосили винагороду за будь-яку достовірну інформацію про те, де знаходиться їхній син. Але і такий захід не приніс ніяких результатів. Тепер чекають, що правоохоронцям таки вдасться отримати корисні відомості від затриманого Дмитра Голуба.

Фото: Сегодня, соцмережі

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *