ОСТАННІ НОВИНИ

Пожежники попереджають: торф'яні пожежі одні з найнебезпечніших

|

Упродовж доби рятувальники ліквідували 2 пожежі торфу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

пожежа торф

7 серпня о 9:22 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в селі Трійця Радехівського району виявлено горіння торфу окремими осередками.

Цього ж дня о 10:42 горіння торфу окремими осередками виявлено в с. Зимна Вода Пустомитівського району.

Внаслідок пожеж ніхто не постраждав.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре звертається до львів’ян та жителів області: будь-яке недбальство чи легковажність може стати поштовхом до розвитку ще однієї торф’яної пожежі і завдати значного клопоту не тільки рятувальникам, але й місцевим мешканцям.

Торф горить повільно на всю глибину його залягання. Такі пожежі часто охоплюють великі площі і важко піддаються гасінню, коли горить шар торфу значної товщини. Торф може горіти в усіх напрямках, незалежно від напрямку і сили вітру, а під ґрунтом він горить навіть під час помірного дощу і снігопаду.

Торф’яні пожежі рухаються повільно, по декілька метрів на добу, і відзначаються тим, що їх майже неможливо загасити. Вони небезпечні раптовими проривами вогню з під землі і тим, що їх край не завжди помітний.

Під загрозою можуть опинитися не лише компоненти екосистеми, а й домівки людей, які межують із торф’яними полями. Будьте обережні у поводженні з вогнем. Не спалюйте суху траву й сміття. Бережіть себе та своїх рідних!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *