ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські УКРОПівці обговорили новий шлях для партії

|

Партія УКРОП змінює свій статут, роблячи його більш відкритим та демократичним. У п’ятницю, 5 серпня, у Львові відбулось обговорення нової редакції головного документу партії серед представників усіх партійних осередків, передає кореспондент Львівського порталу.

13882496_947234515404738_6222594455523670675_n

Так, Львів став 15 містом, де пройшли такі обговорення. Після того, як схвалять новий статут у всіх областях, де представлений УКРОП, відбудеться партійний з’їзд у Києві, де цей статут приймуть та почнуть за ним працювати.

Як зазначив народний депутат та голова Політради партії Тарас Батенко, новий статут стане більш демократичним.

«Новий проект статуту має в своїй основі три складові: децентралізація управління партії – ми віддаємо частину повноважень на місця; демократизація – висловлення недовіри, право на критику; девождизація- в партії немає «вождя», рано чи пізно «вождь» схибить і це закінчиться крахом партії», – наголосив він.

«Необхідно політичним методом змінювати Україну. Необхідно, щоб саме патріоти України могли прийти до влади, використовуючи інструменти влади, змінювати нашу країну. Сьогоднішній статут- те, що ми системно підходимо до аналізу наших помилок  і плануємо з партії партію справжнього європейського рівня  – це те, для чого ми об’їжджаємо всі області і радимося з нашими однопартійцям, як нам будувати нашу партію», – заявив народний депутат та член президії політичної партії «УКРОП» Олександр Дубінін.

Як зазначив під час свого виступу ще один член президії партії та народний депутат України Валентин Дідич, новий статут також маж допомогти партійцям боротися за державу.

«Ми як патріоти повинні об’єднатися і розбудовувати нашу партію, запрошувати до неї, стояти на передовій зміни курсу, зміни влади. Або влада буде працювати на український лад – або ми їй скажемо «ні».  Завдання всіх нас – боротися за перспективу нашої України. Я впевнений що новий статут дасть можливість усім нам мати потужну демократичну партію, яка буде ідеологічно скріплена статутом. Ми будемо рухатись і розбудовувати країну і європейські цінності», – заявив В. Дідич.

Щодо основних змін в роботі УКРОПу, то вони будуються, перш за все, на правах регіональних осередків партії. Також змінилися правила прийому та виходу з лав УКРОПівців та повноваження і склад Комітету партійного контролю.

Коли хтось вирішує вступити до УКРОПу, він, згідно із новим статутом, може знайомитись з усіма документами партії, вказувати на недоліки і давати свої пропозиції, вільно обговорювати, критикувати. Щоб виключити людину із партії мають бути дуже серйозні причини. До прикладу, самовисунення партійця на вибори – підстава для включення з партії.

«Ми пропонуємо такий  Комітет партійного контролю, який розглядає, кого прийняти та кого виключити. Комітет партійного контролю – це будуть незаангажовані люди, що розглядатимуть будь-яку проблему, що виникла у партії. Натомість сьогодні це люди, які є працівниками нашого партійного офісу»,- зазначила співголова з розробки та презентації статуту партії Оксана Тунік-Фриз.

Окрім цього, зміни передбачають так звані соціальні ліфти – механізм, що дозволить партійцям рости, розвиватися. Пропонується проводити щорічні партійні форуми, майданчики для того, щоб люди могли себе проявити.

Також у новий статут внесені процедури, що не дозволятимуть узурпацію влади. Мова йде про вотум недовіри та «права на бунт».

Цікаво, що й відбір кандидатів від партії на вибори відбуватиметься більш по- європейськи. Спочатку проходитиме відкрите голосування за кандидата в осередках партії – у цьому голосуванні братимуть учать не лише партійці, але й прихильники УКРОПу, права яких також збільшяться. Після такого голосування кандидата, що набрав найбільшу кількість голосів, висуватимуть на вибори.

У Львові після завершення обговорення запропонованого нового статуту УКРОПівці проголосували за 23 делегатів, що представлятимуть Львівщину у вересні на партійному з’їзді у Києві, де новий статут  затверджуватимуть . Зокрема, у столицю поїдуть найбільш активні представники партії, волонтери.

Переглянути проект нового статуту партії можна за лінком.

Фото: УКРОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *