ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада «подарувала» забудовникам більше 25 мільйонів

|

За 2015 та частину 2016 року Львівська міська рада звільнила від інвестиційного внеску 9 забудовників. Про це у Facebook повідомляє депутат міськради Тарас Чолій, передає кореспондент Львівського порталу.

лмр

Загальна сума, яку недоотримав міський бюджет міста складає більше 25 мільйонів гривень.

«Уявіть собі, що ви купили у Львові земельну ділянку і плануєте розпочати на ній будівництво свого приватного будинку. Що вам, окрім документації, потрібно зробити в першу чергу? Мабуть, підвести необхідні комунікації: електрику, водопостачання, каналізування, газ. І за підключення всіх цих комунікацій від магістралей до своєї ділянки, матеріали, роботу ви повинні заплатити з власної кишені. Однак якщо якийсь забудовник збирається будувати, до прикладу, багатоповерховий житловий будинок, то ситуація зовсім інша. Спочатку він за власні кошти прокладає комунікації до свого будинку, передає їх у власність міста, а потім, за допомогою міської влади та депутатів, ці витрати зараховують йому як сплату інвестиційного внеску на розвиток соціальної інфраструктури міста. І в результаті такої нехитрої операції забудовник, прокладаючи комунікації до свого будинку, економить на сплаті інвестиційного внеску, а міський бюджет недоотримує близько 4% від кошторисної вартості будівництва будинку», – йдеться у повідоленні.
«Окрім цього, практично неможливо перевірити, чи вартість переданого місту майна відповідає сумі, на яку забудовник звільняється від сплати інвестиційного внеску. Бо ж як, наприклад, перевірити вартість встановлення каналізаційного колектора, який перебуває на глибині кількох метрів під вулицею Широкою?», – додає міськй обранець.
Із відповіді Департаменту економічної політики на депутатське звернення та ухвал Львівської міської ради бачимо, що за 2015 рік і 7 місяців 2016 року забудовників було звільнено від сплати лише інвестиційних внесків на загальну суму понад 25,6 млн.грн.

1

Львівський портал раніше писав, що міські депутати подарували готелю «Леополіс» 27 мільйонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *