ОСТАННІ НОВИНИ

Від Садового вимагають звільнити оборонні підприємства Львова від земельного податку

|

Від міського голови Львова Андрія Садового вимагають звільнити ДП «Львівський державний завод «ЛОРТА» та ДП «Львівський бронетанковий завод» від сплати земельного податку. Про це йдеться в офіційних зверненнях народного депутата України Ігоря Васюника на ім’я міського голови Львова Андрія Садового, які є у розпорядженні Львівського порталу.

1

У зверненнях наголошується, що ДП «Львівський бронетанковий завод» для забезпечення виконання державної програми по переозброєнню української армії сучасними зразками військової техніки уже двічі зверталось до Андрія Садового з проханням звільнити підприємство від плати податку за землю на 2016-й бюджетний рік.

«Ми не придумуємо велосипед. Адже Тернопільська та Херсонська міські ради уже прийняли рішення, згідно яких фактично звільнили підприємства Державного концерну «Укроборонпром» від плати за землю на 2016 рік. І це є державницька позиція! У Львові таке неможливо? Чи міська влада думає, що Львів далеко від фронту і завжди можна виїжджати на плечах волонтерів?», – наголошує І.Васюник.

За словами народного депутата обидва підприємства у Львові, які працюють на оборонну сферу, сукупно сплачують майже 8 мільйонів гривень земельного податку до міського бюджету.

«Три дні тому був з колегами на львівському бронетанковому заводі та ЛОРТА, де виготовляють техніку для наших військових. Є велика проблема з фінансуванням з державного бюджету на виготовлення та ремонт військової техніки. Разом з цим підприємства продовжують сплачувати земельний податок місту. Бронетанковий в рік платить 6 млн грн і вже ДВІЧІ звертався до мера Львова з проханням звільнити від плати, ЛОРТА – платить 2 млн грн. Вони ж на цій землі не торгують і нічого не продають. Вони роблять все, щоб наші хлопці не гинули і щоб врятувати їм життя», – додає І.Васюник.

Через брак коштів в державному бюджеті львівський бронетанковий завод завантажений на 8%, ЛОРТА – на 20%. Якщо 2015 бронетанковий завод відремонтував 130 одиниць техніки, то цього року – лише 13.

«І це в умовах ескалації конфлікту. У парламенті вже неодноразово виносився на голосування законопроект про конфіскацію 50 млрд, вкрадених Януковичем. Але чомусь деякі фракції у парламенті не хочуть за нього голосувати. А кошти могли б направити в тому числі і на оборонну сферу, і на освіту», – говорить нардеп.

Довідка:

Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» є одним із провідних підприємств бронетанкового виробництва Львівської області, яке входить в число учасників Державного концерну «Укроборонпром».

Відповідно до постанови КМУ від 04.03.2015 року №83, Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» визначено як таке, що має стратегічне значення для безпеки і економіки держави.

На сьогоднішній день, підприємство в короткі строки освоїло серійне виробництво нової тактичної бойової колісної машини «Дозор-Б», яка передана на озброєння Збройним Силам України.

Підприємство у м. Львові має на праві постійного користування дві земельні ділянки, що використовуються для виробничих потреб:

–        площею 52,7709 га на вул. Стрийській,73 (державний акт на право постійного користування від 20.06.1999 року №72);

–        площею 3,1125 га на вул. Вернадського, б/н (витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права від 17.06.2015 року №3938451).

Підприємство «Львівський державний завод «ЛОРТА» є державним підприємством, що також знаходиться у підпорядкуванні ДК «Укроборонпром». Виробничі потужності ДП «ЛДЗ «ЛОРТА» здатні виконувати державні замовлення оборонного призначення підвищеної складності. У користуванні ДП «ЛДЗ «ЛОРТА» є земельна ділянка площею 49,6 га. Виробничий комплекс розташований на земельні ділянці площею 35,225 га. У зв’язку з прийняттям нової грошової оцінки землі збільшилась плата за землю, що у свою чергу призвело до суттєвого збільшення собівартості продукції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *