ОСТАННІ НОВИНИ

Першокурсники Академії сухопутних військ вже навчаються на полігоні

|

Впродовж трьох тижнів з юнаками та дівчатами з числа цивільної молоді та випускників ліцеїв, які успішно склали вступні випробування та поповнили лави вихованців Академії та Військового коледжу сержантського складу навчального закладу, будуть проводити теоретичні та практичні заняття. Про це Львівському порталу повідомили у Академії сухопутних військ.

1

2

Більшу частину з них, як завжди, складатимуть практичні і тактико-стройові заняття. День за днем майбутні офіцери опановуватимуть ази солдатської служби. Вони вчаться, як доглядати за зброєю, вести прицільний вогонь, пересуватися полем бою під час атаки тощо.

Особливо цікавими для першокурсників стали заняття на експериментальній смузі психологічної підготовки. І нехай вони не долали її на час, під звуки вибухів та свист куль, не закривав місцевість дим, та не додавав хвилювання вогонь, але отримати неабияке фізичне навантаження та свою порцію адреналіну зміг кожен.

7

8

Звичайно, для вчорашніх школярів процес адаптації до умов армійської служби був досить складним. Адже їм доводилося пристосовуватися і до нового розпорядку дня, і до вимог військової дисципліни, і до неабияких фізичних навантажень. Втім, за свідченням самих курсантів, це випробування вони подолали з честю.

За словами начальника табірного збору полковника Михайла Івасюка нині первинну військово-професійну підготовку проходить близько шести з половиною сотень першокурсників.

3

4

«Програма підготовки першокурсників останнім часом зазнала значних змін, враховуючи досвід участі військ у проведенні антитерористичної операції. Тому заняття вирізняються своєю інтенсивністю та реалістичністю, але слід зазначити, що курсантам такі навантаження дуже подобаються», – говорить офіцер.

Після польової фази, яка закінчиться 20 серпня, першокурсники повернуться до пункту постійної дислокації, де з ними продовжуватимуть проводити заняття, а на початку вересня вони складуть Військову присягу на вірність українському народу.

5

6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *