ОСТАННІ НОВИНИ

Україна на порозі спалахів інфекційних захворювань

|

Низький рівень вакцинації України веде до можливих спалахів інфекційних захворювань. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик. Так він прокоментував інформацію про те, що МОЗ ініціює засідання РНБО через низький рівень вакцинації дітей.

здоров'я

“Ініціатива щодо скликання засідання РНБО була прийнята ще на колегії, яка проводилася в МОЗ, розширена за участю вченої ради міністерства. Я думаю, що це абсолютно правильний крок. Щодо поставок ліків, ситуація склалась критична. В останні кілька днів тимчасово виконуючий обов’язки міністра пан Шафранський із незрозумілих причин не підписував довідки, згідно яких вироби медичного призначення для онкохворих дітей, хворих на туберкульоз, тести для ВІЛ-інфікованих не могли бути ввезені на територію України і знаходились на митниці”, – пояснив він.

Ілик розповів, що в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун змушена була швидко переоформляти документи, оформляти на себе право підпису – це зайняло один день, і вчора всі 20 довідок були підписані, і була розблокована поставка ліків не тільки з митниці, а й зі складів МОЗ, і підписано необхідний пакет документів.

“Стратегія одна. Проблема вакцинації – це питання національної безпеки України. Такий низький рівень вакцинації Україна робить її небезпечною в рамках і внутрішньої, і зовнішньої політики. Такий рівень веде до можливих спалахів інфекційних захворювань”, – підсумував він.

Раніше в МОЗ заявили, що наявного рівня вакцинації в Україні сьогодні недостатньо, щоб впоратися зі спалахом поліомієліту, вакцинацією необхідно охопити не менше 95% дітей.

За даними ЮНІСЕФ, лише 27% українських матерів розуміють небезпеку поліомієліту.

Фото: altamedicaplus.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *