ОСТАННІ НОВИНИ

Парламентарі попрацюють над збільшенням державного оборонного замовлення

|

Сьогодні, 2 серпня, на ДП «Львівський бронетанковий завод» для ознайомлення з роботою підприємства приїхали народні депутати України Іван Винник, Тетяна Чорновол, Ігор Васюник та Михайло Бондар. Вони обговорили з керівництвам підприємства основні проблеми заводу та шляхи їх вирішення, передає кореспондент Львівського порталу.

DSC_4983

DSC_4989

Як зазначив директор бронетанкового заводу Роман Тимків, підприємство завантажене лише на 10% і вже 4 місяці простоює. Як наслідок – люди отримують мінімальну заробітню плату.

«Наш завод спеціалізується на ремонті бронетанкової техніки та всієї інженерної техніки на їхній базі. Окрім того, ми освоїли серійне виробництво тактичної колісної бойової машини «Дозор-Б», першу партію якої ми вже передали Міністерству оборони. На жаль, зараз наше підприємство недовантажене роботою через брак фінансуванн, і танк Т-72 на даний момент не ремонтується. Надіємось, що невдовзі ситуація зміниться в кращу сторону. Наш завод готовий до виконання будь-яких задач Міністерства оборони», –  повідомив пан Тимків.

DSC_5006

DSC_5042

Минулого року Міністерство оборони на ремонт бронетехніки витратило 1,5% з бюджету, але всі підприємства були завантажені. В цьому році Міністерство витратило тільки 0,5%. Парламентарі одноголосно погодились, що в країні, де тривають військові дії, це питання потрібно вирішувати позачергово.

DSC_5016

DSC_5045

«Я називаю це абсурдом. Чому абсурдом? Бо в країні йде війна, а всі оборонні підприємства стоять. Стоять, тому що державне оборонне замовлення непрофінансовано. Непрофінансовано, тому що воно має фінансуватися коштами, які країна два з полониною роки обіцяє вернути в бюджет з рахунків вкрадених грошей Януковича та його оточення. В сумі це понад 2 мільярди доларів США. Зараз ми активно працюємо над цим питанням, щоб на підприємства надійшли гроші і бойова техніка поїхала на фронт захищати Україну», – сказав народний депутат від БПП «Солідарність» Іван Винник.

DSC_5057

DSC_5086

Варто додати, що Львівський бронетанковий завод є єдиним підприємство, що випускає інженерну техніку. На заводі працює 920 осіб. При належному фінансуванні підприємство може в місяць випускати 12 одиниць техніки та виготовляти 10 автомобілів «Дозор-Б».

DSC_5105

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *