ОСТАННІ НОВИНИ

Україна відзначає день ВДВ

|

Сьогодні в Україні відзначають День високомобільних десантних військ. Це елітний рід військ, гасло яких «Ніхто, крім нас».

229

Високомобільні десантні війська – окремий рід військ Збройних Сил України, який призначений для дій у тилу противника, дій під час спеціальних, антитерористичних та миротворчих операцій і виконання завдань, які неможливо ефективно вирішити іншими силами та засобами.

До складу ВДВ України входять: 25 окрема повітряно-десантна бригада, 79 окрема десантно-штурмова бригада, 80 окрема десантно-штурмова бригада, 81 окрема аеромобільна бригада, 95 окрема десантно-штурмова бригада та 199 навчальний центр. З березня 2015 року військами командує легендарний генерал-майор ВДВ Михайло Забродський.

Як відомо, Михайло Забродський і його 95-я бригада на початку серпня 2014 року прорвали лінію оборони сепаратистів, здійснили марш до Маріуполя, повернулися вздовж кордону, знищили кілька російських артилерійських батальйонів, які перебували вже на українській стороні кордону, забрали їхню зброю і обладнання. Це був найдовший рейд збройного формування у військовій історії світу.

За матеріалами: fakty.ictv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *