ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура Львівщини звинуватила посадовців міграційної служби у порушенні законодавства

|

Прокуратура вимагає за порушення законодавства притягнути до відповідальності посадовців міграційної служби. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Міграційна служба Львівщини

Органами прокуратури Львівської області виявлено порушення службовими особами органів Державної міграційної служби України у Львівській області законодавства з питань застосування адміністративно-правових заходів, спрямованих на примушування іноземців та осіб без громадянства покинути територію України всупереч їх волі і бажанню.

З’ясовано, що за 6 місяців 2016 року територіальними підрозділами ГУ ДМС України у Львівській області виявлено 109 нелегальних мігрантів, стосовно 108 з яких прийнято рішення про їх примусове повернення з України та стосовно 1 особи прийнято рішення про її примусове видворення.

Однак під час перевірки виявлено, що 29 рішень про примусове повернення іноземців не виконано. Водночас, посадовими особами органів ДМС України у Львівській області рішення про примусове видворення таких осіб та поміщення їх у пункти тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства не приймаються, в тому числі, не подаються позовні заяви до суду.

Також, у низці випадків уповноважені особи управління ДМС усупереч вимогам законодавства не вживають заходів до примусового повернення в країну походження або третю країну осіб, які порушили законодавство про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, а лише притягують їх до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП. Як наслідок, останні продовжують незаконно перебувати в Україні.

Зважаючи на такі факти, органами прокуратури Львівської області внесено 7 документів реагування з вимогою усунути порушення законодавства та притягнути винних службових осіб до встановленої законом відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *