ОСТАННІ НОВИНИ

Жадан віддасть президентську премію дітям Луганщини

|

Письменник Сергій Жадан розповів, як витратить отриману премію Президента України «Українська книжка року». Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

жадан

Дозвольте подякувати Вам за відзначення премією книги «Месопотамія». Нам із видавцями, книжковим клубом «Клуб сімейного дозвілля», звісно, надзвичайно приємно отримати цю нагороду… Переконаний, що і представники влади, і представники суспільства рівною мірою мають нести відповідальність за те, що діється з нами всіма. Ми бачимо, що держава іноді, на жаль, не може (чи не хоче) цю відповідальність нести. В такому випадку відповідальність перекладається на нас – тих, хто цю владу обрав», – написав Жадан.

Відтак додав, що передасть цю премію у дитячі заклади Луганщини: «Саме тому ми з видавцями хочемо ще раз подякувати Вам за цю премію і передати її на потреби дитячих закладів Луганської області. Ми з друзями-волонтерами вже певний час допомагаємо дитячим садочкам та інтернатам на Луганщині, тож радо передамо і ці кошти дітям, сподіваючись на те, що в майбутньому волонтери не матимуть необхідності перебирати на себе функції державних органів, оскільки держава буде сумлінно й ретельно виконувати свої обов’язки, виходячи, передусім, з почуття тієї таки відповідальності. Це наша країна, і відповідати за неї маємо всі разом».

Як повідомляв Львівський портал, Порошенко нагородив Жадана премією «Українська книжка року».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *