ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові екоінспекція взялася за пересувний цирк , де експлуатувалися рідкісні тварини

|

Пересувний зоопарк «Кураж», що стояв у Львові біля супермаркету «Арсен» на вул.Зеленій, отримав прочухана від екоінспекції. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

цирк

Так, 17 червня цього року громадський активіст Орест Залипський (ГО «ЕкоZахист») виявив факти неправомірного утримання та використання в комерційних цілях Червонокнижних тварин. Йдеться про пелікана рожевого та ведмедя бурого, які є червонокнижними видами та охороняються Законами України «Про Червону книгу України», «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про охорону навколишнього природного середовища».

Тварини були в пересувному цирку,  який на той момент був розміщений на вул. Зеленій, 147 у Львові.

«Факт протиправного утримання тварин підтверджено Державною екологічною інспекцією у Львівській області, якою, за результатами перевірки в межах повноважень, передбачених ст.255 КУпАП, на відповідальну особу пересувного цирку «Гастролі цирку-шапіто «Кураж» складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст.90, ч.3 88-1 КУпАП, та готуються матеріали до суду для розгляду справ про адміністративні правопорушення щодо подальшої конфіскації об’єктів тваринного світу»,  – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у Львові заборонені пересувні цирки, зоопарки тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *