ОСТАННІ НОВИНИ

Міносвіти нацькувало СБУ і ГПУ на викладачів вишів, які їздили у Крим

|

Міністерство освіти і науки просить Службу безпеки та Генеральну прокуратуру дати правову оцінку діям українських науковців, які приймали участь у заходах на території окупованого Криму.

215

Так у відомстві вирішили розібратися із тим, що працівники кількох українських вишів 8-11 липня взяли у заході «10 Міжнародна науково-практична конференція «Російська мова в полікультурному світі», який відбувся у Ялті.

Про проведення так званої «наукової конференції» та про участь в ній українських викладачів повідомив у своєму Facebook журналіст “1+1” Яків Носков.

Зокрема, там були працівники Київського національного педагогічного університету ім. Драгоманова, Дніпропетровського національного університету та Запорізького державного університету.

«Проведення «міжнародних наукових заходів» у незаконно анексованому Криму є частиною політики Росії, що має на меті хоча б частково «легітимізувати» факт анексії в очах міжнародної спільноти», – заявили у Міносвіти.

У відомстві запевнили, що «жоден з українських науковців не перебував на згаданій «конференції» як представник свого університету».

Представники Університету Драгоманова та з Дніпропетровська «з`їздили до Криму, не оформлюючи ні відгулів, ні відпустки, що є порушенням трудового законодавства, за яке передбачене звільнення з роботи».

«Із Запоріжжя МОН отримало відповідь, що лише один викладач Запорізького державного університету відвідував вказаний захід в Криму, перебуваючи у відпустці. Водночас низка інших запорізьких викладачів, чиї прізвища було згадано в повідомленнях ЗМІ, за наданою інформацією, участі в «конференції» не брали», – інформує міністерство.

При цьому у МОН зазначили, що «діяльність вищих навчальних закладів провадиться на засадах автономії та самоврядування, звільнити чи прийняти на роботу має право лише керівник вишу».

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *